Kémtollat tettek a fideszes polgármester irodájába
2010. december 25. 14:21

Kémtollat talált irodájában Forján Zsolt, Csenger fideszes polgármestere; a lehallgató készülék a polgármester íróasztala fölötti szalmadíszből esett ki - írja a Szabolcs Online (szon.hu).

A portálon olvasható cikk szerint a település vezetője íróasztalánál ülve éppen a leveleit olvasta, miközben irodájában a riasztó rendszer karbantartását végezték szakemberek. Az asztaltól felállva egy véletlen mozdulattal leverte a feje fölött lévő, szalmafonatból készült díszt, amelyben egy tárgyat pillantott meg. „A riasztó rendszer karbantartását végző biztonsági szakemberek azonosították a tárgyat, s amikor azt mondták, hogy ez egy kémtoll, azonnal értesítettem a rendőrséget” – mondta a Szabolcs Online-nak Forján Zsolt.

A rendőrök a helyszínre érve megerősítették: ez egy olyan szerkezet, amely kép és hang továbbítására egyaránt alkalmas, s lefoglalták a James Bond filmekbe illő eszközt. A berendezés feltehetően hangra kapcsolt be, rádiófrekvencián sugározta a jelet, akár száz méteres hatótávolsággal. A fideszes polgármester elmondta: tiszta lelkiismerettel fekszik le, hisz nincs az életében és a munkájában olyan dolog, amit a nyilvánosság ne tudhatna.

MTI
MTI Hírfelhasználó