A német precizitás és a magyar virtus találkozása
Michael Schiefel-Carsten Daerr-Lukács Miklós-Szadai Mátyás: Gondellied in the Sahara
Mindig öröm közös produkcióban látni Lukács Miklóst és Szandai Mátyás akik, hazánkban a hangszerük – a cimbalom és a nagybőgő – legnépszerűbb képviselőinek számítanak.
2011. január 10. 14:37

Ők ketten Michael Schiefelés Carsten Daerrtársaságában készítették el a Gondellied in the Sahara címet viselő albumot. Tipikusan olyan kiadványról van szó amelyiken – zenei értelemben – bármi előfordulhat. Elég csak néhány pillantást vetni a repertoárra és máris kiderül milyen sokszínű anyaggal van dolgunk. Ugyanis a 12 kompozíciót tartalmazó album kínálatában Bach-tól (Praludium No.3), Mendelssohn-ig (a Standard Without Words, a Gondellied és a Kinderstück) az egyéb feldolgozásoktól a saját művekig sok minden megtalálható

A német precizitás és a magyar virtus találkozása ez a lemez, amelyben egyik oldalról az afrikai gyökerű énekstílus favorizáló Schiefel és a német jazz kreatív vonulatait képviselő Daerr érkezik. A másik oldalon pedig ott van a mi két kiválóságunk, Lukács és Szandai. A négy muzsikus közös munkája egy igazán innovatív produkciót eredményezett, amelyben olyan gyöngyszemeket találhatunk, mint pl. a Manila, a Tea in the Sahara, a Gordon Matthew és a Dunes on Piazza San Marco.

Lukács és Szandai remek egyéni és csapatbeli teljesítményével most is bebizonyította, hogy nem alaptalanul örvendenek olyan nagy népszerűségnek a szakmán belül és a közönség soraiban is. 

Közreműködnek: Michael Schiefel/ ének és elektronika, Carsten Daerr/ zongora és orgona, Lukács Miklós/ cimbalom, Szandai Mátyás/ nagybőgő 

Kiadó: Budapest Music Center Records
Honlap: www.bmcrecords.hu
Játékidő: 50:50

Czékus Mihály
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Áder: A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is
  A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is - mondta Áder János államfő a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, az Országgyűlés emlékülésén, csütörtökön.
 • Szerencsés Károly: A revízió a magyarság számára erkölcsi kötelesség
  Szerencsés Károly a történelemtudomány kandidátusa, habilitált egyetemi docens, az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola alapítója és tanára. Rendszeresen publikál jobboldali napi- és hetilapokban. A békediktátum századik évfordulója alkalmából kérdeztük a Monarchia hamis gyámságáról, a dualizmus bénító erejéről, a revízió és a „magyar igazság” kapcsolatáról, valamint a paradoxonról, a feloldhatatlannak tűnő ellentétről, ami Trianonban rejlik. Kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a revízió valójában azért bukott el, mert a „győztesek” a nemzetiszocializmus és a fasizmus „szekeréhez kötötték”. Így került szembe a magyarok igazsága egy másik, sokkal dominánsabb igazsággal. Ezek után már nem volt kérdés, hogy melyik érvényesülhetett. A tanulság pedig az, hogy a magyarok számára „erkölcsi kötelesség” bejuttatni a saját igazságukat a regnáló, uralkodó igazság keretei közé. Ettől függ a múltunk és a jövőnk létjogosultsága is.
 • Trianon 100 - Gulyás: a magyar nemzet életben maradt
  A magyar nemzet az egyetlen, amely képes volt véghezvinni azt a csodát, hogy egy sikeres és befejezett gyilkossági kísérlet után és ellenére is életben maradt - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online kormányinfón, a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.
MTI Hírfelhasználó