A német precizitás és a magyar virtus találkozása
Michael Schiefel-Carsten Daerr-Lukács Miklós-Szadai Mátyás: Gondellied in the Sahara
Mindig öröm közös produkcióban látni Lukács Miklóst és Szandai Mátyás akik, hazánkban a hangszerük – a cimbalom és a nagybőgő – legnépszerűbb képviselőinek számítanak.
2011. január 10. 14:37

Ők ketten Michael Schiefelés Carsten Daerrtársaságában készítették el a Gondellied in the Sahara címet viselő albumot. Tipikusan olyan kiadványról van szó amelyiken – zenei értelemben – bármi előfordulhat. Elég csak néhány pillantást vetni a repertoárra és máris kiderül milyen sokszínű anyaggal van dolgunk. Ugyanis a 12 kompozíciót tartalmazó album kínálatában Bach-tól (Praludium No.3), Mendelssohn-ig (a Standard Without Words, a Gondellied és a Kinderstück) az egyéb feldolgozásoktól a saját művekig sok minden megtalálható

A német precizitás és a magyar virtus találkozása ez a lemez, amelyben egyik oldalról az afrikai gyökerű énekstílus favorizáló Schiefel és a német jazz kreatív vonulatait képviselő Daerr érkezik. A másik oldalon pedig ott van a mi két kiválóságunk, Lukács és Szandai. A négy muzsikus közös munkája egy igazán innovatív produkciót eredményezett, amelyben olyan gyöngyszemeket találhatunk, mint pl. a Manila, a Tea in the Sahara, a Gordon Matthew és a Dunes on Piazza San Marco.

Lukács és Szandai remek egyéni és csapatbeli teljesítményével most is bebizonyította, hogy nem alaptalanul örvendenek olyan nagy népszerűségnek a szakmán belül és a közönség soraiban is. 

Közreműködnek: Michael Schiefel/ ének és elektronika, Carsten Daerr/ zongora és orgona, Lukács Miklós/ cimbalom, Szandai Mátyás/ nagybőgő 

Kiadó: Budapest Music Center Records
Honlap: www.bmcrecords.hu
Játékidő: 50:50

Czékus Mihály
Címkék:
MTI Hírfelhasználó