Az EU főképviselője jön Budapestre
Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton csütörtök délután Budapestre érkezik, és részt vesz este a Parlamentben az EU-elnökség ünnepélyes átadásán - közölte a Külügyminisztérium.
2011. január 6. 10:28

Ezzel cáfolták azt a magyar sajtóban megjelent hírt, amely szerint Ashton asszony lemondta útját. Az Index azt írta: kedd reggel még úgy volt, hogy a főképviselő is részt vesz a magyar EU-elnökség hivatalos kezdetét jelző ceremónián, de sürgős közel-keleti útja miatt lemondta azt. A tárca ezt "határozottan" cáfolta. A kora esti ünnepségen a magyar parlament kupolatermében Orbán Viktor miniszterelnök átveszi az EU-elnökséget jelképező zászlót a belga kormányfőtől.

Belgium az előző félévben töltötte be az EU-elnöki tisztet.

Catherine Ashton pénteken tárgyal Martonyi János külügyminiszterrel, Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, részt vesz a magyar kormány és az Európai Bizottság Kollégiumának együttes ülésén, ezenkívül találkozik a média képviselőivel - tartalmazza a minisztériumi közlemény.

MTI nyomán
  • 1300 egyházi tábor várja nyáron a fiatalokat
    Az idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.
  • Gyurcsányi karokban éri haláltusa a Momentumot
    A poszt-SZDSZ-es szalonok és a balliberális sajtó részéről oly lelkesen fogadott infjoncokból a DK által dominált baloldali politikai térfél csicskái lettek. Túlzás? Aligha.
  • 5G – 5GK
    A nemzetközi összehasonlítások alapján nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország kiválóan teljesít a vezetékes és a vezeték nélküli digitális infrastruktúrák területén is.
MTI Hírfelhasználó