Az EU főképviselője jön Budapestre
Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton csütörtök délután Budapestre érkezik, és részt vesz este a Parlamentben az EU-elnökség ünnepélyes átadásán - közölte a Külügyminisztérium.
2011. január 6. 10:28

Ezzel cáfolták azt a magyar sajtóban megjelent hírt, amely szerint Ashton asszony lemondta útját. Az Index azt írta: kedd reggel még úgy volt, hogy a főképviselő is részt vesz a magyar EU-elnökség hivatalos kezdetét jelző ceremónián, de sürgős közel-keleti útja miatt lemondta azt. A tárca ezt "határozottan" cáfolta. A kora esti ünnepségen a magyar parlament kupolatermében Orbán Viktor miniszterelnök átveszi az EU-elnökséget jelképező zászlót a belga kormányfőtől.

Belgium az előző félévben töltötte be az EU-elnöki tisztet.

Catherine Ashton pénteken tárgyal Martonyi János külügyminiszterrel, Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, részt vesz a magyar kormány és az Európai Bizottság Kollégiumának együttes ülésén, ezenkívül találkozik a média képviselőivel - tartalmazza a minisztériumi közlemény.

MTI nyomán
  • A népszavazás megerősít Brüsszellel szemben
    A népszavazás egyszer már bevált, hiszen a bevándorlás ügyében Brüsszel szinte legyűrt bennünket, de a voksolással pozícióinkat megerősítettük - fogalmazott Orbán Viktor a közrádió műsorában péntek reggel.
  • Bolsevik vírus támadja a brüsszelitákat
    Dr. Somogyi János: Szemmel láthatóan ezek a EU-s vezető bürokraták elkapták a „bolsevik vírust” és feltámasztották a Szovjetuniót. Napjainkban a bolsevizmus az EU Parlament (és Bizottság) képében, formájában kísértetként járja be Európát.
  • Gyermekeket rontanak meg agresszív propagandával
    „Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel?” – tette fel a kérdést Varga Judit, majd kiemelte: "élő, megkötött szerződéseink vannak" azokra a forrásokra, amelyek járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban - fűzte hozzá a miniszter.
MTI Hírfelhasználó