Szijjártó: Az MSZP-nek fáj, hogy az emberek választhatnak
A miniszterelnök szóvivője szerint a szocialisták pénteken kinyilvánították, hogy a milliárdos üzletemberek pártján állnak, és a nyugdíjakkal tőzsdéző, spekuláns üzleti körök érdekeit képviselik.
2011. január 14. 15:54

Szijjártó Péter ezt azután mondta újságírók előtt, hogy az MSZP elnöke bejelentette: pártja kárpótolná az állami nyugdíjjogosultságukat elveszítőket. Mesterházy Attila - több szocialista párttársával együtt - nyilatkozott arról is, nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe.

Orbán Viktor kormányfő szóvivője viszont úgy látja, egyes spekuláns üzleti köröknek, milliárdos üzletembereknek és az MSZP-nek fáj, hogy az emberek visszakapták a nyugdíjpénztár-választás szabadságát, és visszatérhetnek az állami rendszerbe. A kormány az emberek érdekeit képviseli, ezért teremtette meg a lehetőséget arra, hogy visszatérjenek a biztonságot adó állami nyugdíjrendszerbe - közölte Szijjártó Péter.

MTI/fidesz.hu nyomán
  • Alapjogokért Központ: Csak a bizonytalanság biztos
    A baloldal érdeke egyértelműen az, hogy az előválasztás komoly nézeteltérésektől mentesen, botrányok nélkül valósuljon meg, éppen ezért egyelőre egységesnek, szolidárisnak mutatkoznak, azonban a lehetséges jövőbeni konfliktusok már körvonalazódnak – fejti ki a Magyar Nemzetnek készített elemzésében Tóth Erik.
  • Burgenlandi indiánok
    A trianoni reflexek kitűnően működnek osztrák barátaink lelkületében is.
  • Hazánk a harmadik legjobban átoltott ország Európában
    – Nehéz hetek várnak ránk, ezért az sem zárható ki, hogy szükség lesz további járványügyi intézkedések bevezetésére – mondta az operatív törzs hétindító sajtótájékoztatóján Müller Cecília
MTI Hírfelhasználó