Szijjártó: Az MSZP-nek fáj, hogy az emberek választhatnak
A miniszterelnök szóvivője szerint a szocialisták pénteken kinyilvánították, hogy a milliárdos üzletemberek pártján állnak, és a nyugdíjakkal tőzsdéző, spekuláns üzleti körök érdekeit képviselik.
2011. január 14. 15:54

Szijjártó Péter ezt azután mondta újságírók előtt, hogy az MSZP elnöke bejelentette: pártja kárpótolná az állami nyugdíjjogosultságukat elveszítőket. Mesterházy Attila - több szocialista párttársával együtt - nyilatkozott arról is, nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe.

Orbán Viktor kormányfő szóvivője viszont úgy látja, egyes spekuláns üzleti köröknek, milliárdos üzletembereknek és az MSZP-nek fáj, hogy az emberek visszakapták a nyugdíjpénztár-választás szabadságát, és visszatérhetnek az állami rendszerbe. A kormány az emberek érdekeit képviseli, ezért teremtette meg a lehetőséget arra, hogy visszatérjenek a biztonságot adó állami nyugdíjrendszerbe - közölte Szijjártó Péter.

MTI/fidesz.hu nyomán
  • SZFE - Bemutatták az egyetem új, naphegyi campusát
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
  • Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás
    Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
  • A kormány kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat szerezni
    Magyarország kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat keresni, miután az Európai Bizottság lassúsága miatt még mindig nem kezdődhetett meg a tömeges koronavírus elleni oltás az Európai Unióban - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
MTI Hírfelhasználó