A liberálisok elégedettek a magyar elnökség programjával
Jónak minősítette és támogatásáról biztosította a magyar EU-elnökség programját az Európai Parlament liberálisainak és demokratái szövetségének (ALDE) frakciója csütörtökön, a kormány tagjaival az Országházban folytatott tárgyalások során.
2011. január 28. 10:52

Az EP Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) frakciójának küldöttsége a magyar EU-elnökség és az Európai Parlament frakciói közötti találkozók sorában harmadikként látogatott Budapestre, hogy első kézből tájékozódjon a magyar EU-elnökség főbb céljairól. Guy Verhofstadt frakcióvezető és képviselőcsoportjának látogatása az EP szocialista–demokrata, illetve néppárti frakciójának tavaly novemberi, illetve decemberi budapesti útját követi.

Az Európai Unióban gyakorlattá vált, hogy az elnökséget adó ország kormánya az elnökség politikai előkészítése érdekében vendégül látja az Európai Parlament (EP) frakcióit, tekintettel az Európai Parlament kiemelkedő szerepére a törvényalkotásban. A magyar elnökség ismételten deklarált célja, hogy jó kapcsolatokat tartson fenn az Európai Parlamenttel.

Verhofstadt frakcióvezető azt említette nyomatékkal, hogy a liberális frakció a közösségi metódus pártján áll, fontosnak tartják a magyar elnökség sikerét. Az ALDE frakciója jónak minősítette a magyar elnökségi programot és azt támogatásáról biztosította.

MTI nyomán
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó