Nem jelölteti magát újra elnöknek Mubarak
Hoszni Mubarak úgy döntött: nem jelölteti magát újra elnöknek a következő választáson - közölte a CNN és az al-Arabíja televízió.
2011. február 1. 22:19

Az egyiptomi államfő este tíz órakor ezt nyilvánosan is bejelentette, beszédét a CNN egyenesben közvetítette.

A következő elnökválasztást szeptemberre tűzték ki Egyiptomban, és ezen Mubarak már nem indul. A CNN amerikai hírtelevízió ezt az Obama-kormányzat egy, jól informált tagjára hivatkozva előre jelentette.

Beszámoltak arról is, hogy erre Barack Obama amerikai elnök is felszólította Mubarakot. A személyes üzenetet a hírtelevízió szerint Frank Wisner volt kairói amerikai nagykövet adta át az egyiptomi vezetőnek.

A milliós tüntető tömeg aligha fogadja el, hogy Mubarak a következő választásig államfő maradjon, hiszen péntekig adtak neki időt a távozásra.

inforadio.hu, CNN
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
 • Baloldali propaganda amerikai pénzből
  A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni.
 • A baloldal nemet mondott a családok támogatására
  A baloldal ismét nemet mondott a családok támogatására - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó