Nem jelölteti magát újra elnöknek Mubarak
Hoszni Mubarak úgy döntött: nem jelölteti magát újra elnöknek a következő választáson - közölte a CNN és az al-Arabíja televízió.
2011. február 1. 22:19

Az egyiptomi államfő este tíz órakor ezt nyilvánosan is bejelentette, beszédét a CNN egyenesben közvetítette.

A következő elnökválasztást szeptemberre tűzték ki Egyiptomban, és ezen Mubarak már nem indul. A CNN amerikai hírtelevízió ezt az Obama-kormányzat egy, jól informált tagjára hivatkozva előre jelentette.

Beszámoltak arról is, hogy erre Barack Obama amerikai elnök is felszólította Mubarakot. A személyes üzenetet a hírtelevízió szerint Frank Wisner volt kairói amerikai nagykövet adta át az egyiptomi vezetőnek.

A milliós tüntető tömeg aligha fogadja el, hogy Mubarak a következő választásig államfő maradjon, hiszen péntekig adtak neki időt a távozásra.

inforadio.hu, CNN
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Bayer Zsolt: Húsz esztendőm hatalom…
  Ha tizenöt éves vagy, te vagy a legalkalmasabb világmegváltónak, de ha huszonkét éves, végzős joghallgató vagy és konzervatív, akkor nem vagy alkalmas ifjúságügyi helyettes államtitkárnak.
 • A Pikó-propaganda rendben van
  A magyar sajtót goebbelsi propagandával vádoló Haraszti Miklós becses figyelmébe ajánljuk, hogy itt hamarosan a Pikó-propaganda fog mutálódni, csak nem helyi, hanem fővárosi léptékben.
 • A Puskás Arénán dolgozott: Bálint Béla, a székely vezérács
  Egy székelyföldi szerkezetépítő és csoportja igen sokat tettek hozzá az új Puskás Arénához: az az építkezési cég, amelynek az alsósófalvi Bálint Béla a vezérácsa, több hónapig dolgozott az épülő stadionban – többek között nekik köszönhető az, hogy az új létesítmény határidőre és az elvárt követelményeknek megfelelően elkészült.
MTI Hírfelhasználó