Nézze meg az évszázad hóviharának városát!
Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el. Az embereken kisebb pánik lett úrrá.
2011. február 2. 09:09

Középnyugaton nincs is igazi tél hóvihar nélkül. Chicagóban már igazi tél van, azonban ez a tél egy 25 éve nem látott hatalmas hóviharral köszöntött be. Az újságok és híradók tegnap mondták be, hogy a mai napon, a koradélutáni órákban eléri Chicagót egy nagyobb "blizzard". Ez óramű pontossággal be is következett, délután 3 órakor feltámadt a szél, és elkezdett esni a hó. A különbség a havazás és a hóvihar között elsőre egyértelműnek tűnhet, azonban megtapasztalni megdöbbentő volt. A jeges hódarát közel 100 km/h sebességgel fújja a szél, ami mindenen áthatol. Az egyébként mínusz 4 fokos levegő a 100 km/h-es széllökések hatására sarkvidéki hidegnek érződik, a hódara a szembe, ruhába, mindenhova beférkőzik.

Az ítéletidő miatt több iskolát bezártak, az Egyesült Államok legnagyobb katolikus magánegyeteme, a DePaul hazaküldte diákjait, és másnapra is szünetet rendelt el. Minden Illinois állambeli megyében, az állami alkalmazottakat hazaküldtek és Indiana államban is több helyen 2 napos szünetet tartanak, hogy a vihar alatt csökkentsék az esetleges balesetek számát, illetve a legtöbb diáknak megoldhatatlan problémát jelentene a városba való beutazás ilyen időben. Az előrejelzések szerint több mint fel méter friss hó eshet a következő két napban. A szél és a havazás miatt a chicagói reptereken összesen mintegy 1300 járatot töröltek. 

Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és a várt áramszünetek leküzdésére. Az embereken kisebb pánik lett úrrá a bejelentések nyomán, több helyről érkezett hír, hogy hatalmas tömeg rohanta meg a nagyobb boltokat délelőtt, élelmiszert akartak vásárolni.

Kattintson az alábbi fotóra, hogy megtekintse galériánkat!

Gondi Ferenc
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Csak magára számíthat a magyarság
  Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerint a magyar vezetőknek tisztában kell lenniük a magyar történelmi fejlődésből adódó sajátságokkal és a néplélekkel, hiszen utóbbiak behatárolják, hogy milyen döntések és stratégiák lehetnek sikeresek hazánkban.
 • Bayer Zsolt: Brexit
  Bár a hazai ellenzéki „újságok” szerdán még arról deliráltak, hogy „zárul az olló” a konzervatívok és a munkáspártiak között, csütörtök este Johnsonék kiütéses győzelmet arattak.
 • Tiszta viszonyok jöhetnek jövőre a hazai egészségügyben
  Júliustól átlátható és biztonságos rendszerre áll át a társadalombiztosítás, ezentúl nem veheti senki ingyenesen igénybe az állami egészségügyi szolgáltatásokat anélkül, hogy ne lenne meg hozzá a jogosultsága – mondta lapunknak az adóügyi államtitkár a héten megszavazott új társadalombiztosítási járuléktörvény kapcsán.
MTI Hírfelhasználó