Nézze meg az évszázad hóviharának városát!
Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el. Az embereken kisebb pánik lett úrrá.
2011. február 2. 09:09

Középnyugaton nincs is igazi tél hóvihar nélkül. Chicagóban már igazi tél van, azonban ez a tél egy 25 éve nem látott hatalmas hóviharral köszöntött be. Az újságok és híradók tegnap mondták be, hogy a mai napon, a koradélutáni órákban eléri Chicagót egy nagyobb "blizzard". Ez óramű pontossággal be is következett, délután 3 órakor feltámadt a szél, és elkezdett esni a hó. A különbség a havazás és a hóvihar között elsőre egyértelműnek tűnhet, azonban megtapasztalni megdöbbentő volt. A jeges hódarát közel 100 km/h sebességgel fújja a szél, ami mindenen áthatol. Az egyébként mínusz 4 fokos levegő a 100 km/h-es széllökések hatására sarkvidéki hidegnek érződik, a hódara a szembe, ruhába, mindenhova beférkőzik.

Az ítéletidő miatt több iskolát bezártak, az Egyesült Államok legnagyobb katolikus magánegyeteme, a DePaul hazaküldte diákjait, és másnapra is szünetet rendelt el. Minden Illinois állambeli megyében, az állami alkalmazottakat hazaküldtek és Indiana államban is több helyen 2 napos szünetet tartanak, hogy a vihar alatt csökkentsék az esetleges balesetek számát, illetve a legtöbb diáknak megoldhatatlan problémát jelentene a városba való beutazás ilyen időben. Az előrejelzések szerint több mint fel méter friss hó eshet a következő két napban. A szél és a havazás miatt a chicagói reptereken összesen mintegy 1300 járatot töröltek. 

Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és a várt áramszünetek leküzdésére. Az embereken kisebb pánik lett úrrá a bejelentések nyomán, több helyről érkezett hír, hogy hatalmas tömeg rohanta meg a nagyobb boltokat délelőtt, élelmiszert akartak vásárolni.

Kattintson az alábbi fotóra, hogy megtekintse galériánkat!

Gondi Ferenc
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó