Nézze meg az évszázad hóviharának városát!
Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el. Az embereken kisebb pánik lett úrrá.
2011. február 2. 09:09

Középnyugaton nincs is igazi tél hóvihar nélkül. Chicagóban már igazi tél van, azonban ez a tél egy 25 éve nem látott hatalmas hóviharral köszöntött be. Az újságok és híradók tegnap mondták be, hogy a mai napon, a koradélutáni órákban eléri Chicagót egy nagyobb "blizzard". Ez óramű pontossággal be is következett, délután 3 órakor feltámadt a szél, és elkezdett esni a hó. A különbség a havazás és a hóvihar között elsőre egyértelműnek tűnhet, azonban megtapasztalni megdöbbentő volt. A jeges hódarát közel 100 km/h sebességgel fújja a szél, ami mindenen áthatol. Az egyébként mínusz 4 fokos levegő a 100 km/h-es széllökések hatására sarkvidéki hidegnek érződik, a hódara a szembe, ruhába, mindenhova beférkőzik.

Az ítéletidő miatt több iskolát bezártak, az Egyesült Államok legnagyobb katolikus magánegyeteme, a DePaul hazaküldte diákjait, és másnapra is szünetet rendelt el. Minden Illinois állambeli megyében, az állami alkalmazottakat hazaküldtek és Indiana államban is több helyen 2 napos szünetet tartanak, hogy a vihar alatt csökkentsék az esetleges balesetek számát, illetve a legtöbb diáknak megoldhatatlan problémát jelentene a városba való beutazás ilyen időben. Az előrejelzések szerint több mint fel méter friss hó eshet a következő két napban. A szél és a havazás miatt a chicagói reptereken összesen mintegy 1300 járatot töröltek. 

Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és a várt áramszünetek leküzdésére. Az embereken kisebb pánik lett úrrá a bejelentések nyomán, több helyről érkezett hír, hogy hatalmas tömeg rohanta meg a nagyobb boltokat délelőtt, élelmiszert akartak vásárolni.

Kattintson az alábbi fotóra, hogy megtekintse galériánkat!

Gondi Ferenc
 • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
  Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
  Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
 • Szellemi erőforrásaink kiaknázása
  Külföldi hungarológiai műhelyekre van szükség, hogy a még meglévő jóindulatú külföldi kutatóknak legyen hova fordulniuk, ha Magyarországról tudni akarnák az igazságot. Nem panaszkodni kell, hogy a külföldiek nem ismernek minket, hanem tenni is kellene ez ellen.
 • „Churchilli fordulat” előtt áll Boris Johnson
  A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök utódjaként.
MTI Hírfelhasználó