Ítéletidő és sci-fi hangulat Chicagoban - képriport
Chicago fölül elvonult a város történelmének harmadik legnagyobb vihara. A több mint fél méter hóval, orkán erejű széllel, villámlással és mennydörgéssel tarkított ítéletidő, helyi idő szerint szerda délutánra véget ért.
2011. február 4. 08:22

A viharhoz kapcsolható halálos áldozatok száma 12. Balesetek, és fagyhalál követelte a legtöbb áldozatot, közülük többen saját otthonukban fagytak meg. Közlekedési káoszt okozott a vihar államszerte, az 1967-es, több mint 60 cm friss hóval rekordot tartó Blizzard óta több jelentős főútvonalat is lezárnak adott esetben Illinoisban, ugyanis a nagy szél egyszerűen lefújja az autókat az útról. A balesetekhez, az elakadt, vagy árokba csúszott autók nagy számához az is jelentősen hozzájárul, hogy az utakon lévő autók 98 százalékán nyári gumi van, ami a havas úton, -15 fokban kevéssé tölti be szerepét.

A városban turistákon és taxisokon kívül senkit nem lehetett látni szerdán. Csütörtökön az emberek mar kimerészkedtek az utcákra a kényszerpihenő után, Chicago azonban csak pénteken tér vissza a megszokott kerékvágásba.

Az alsó képre kattintva nézheti meg galériánkat!

Gondi Ferenc
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó