Ítéletidő és sci-fi hangulat Chicagoban - képriport
Chicago fölül elvonult a város történelmének harmadik legnagyobb vihara. A több mint fél méter hóval, orkán erejű széllel, villámlással és mennydörgéssel tarkított ítéletidő, helyi idő szerint szerda délutánra véget ért.
2011. február 4. 08:22

A viharhoz kapcsolható halálos áldozatok száma 12. Balesetek, és fagyhalál követelte a legtöbb áldozatot, közülük többen saját otthonukban fagytak meg. Közlekedési káoszt okozott a vihar államszerte, az 1967-es, több mint 60 cm friss hóval rekordot tartó Blizzard óta több jelentős főútvonalat is lezárnak adott esetben Illinoisban, ugyanis a nagy szél egyszerűen lefújja az autókat az útról. A balesetekhez, az elakadt, vagy árokba csúszott autók nagy számához az is jelentősen hozzájárul, hogy az utakon lévő autók 98 százalékán nyári gumi van, ami a havas úton, -15 fokban kevéssé tölti be szerepét.

A városban turistákon és taxisokon kívül senkit nem lehetett látni szerdán. Csütörtökön az emberek mar kimerészkedtek az utcákra a kényszerpihenő után, Chicago azonban csak pénteken tér vissza a megszokott kerékvágásba.

Az alsó képre kattintva nézheti meg galériánkat!

Gondi Ferenc
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó