690 szórakozóhelyet ellenőriztek a West Balkánban történt tragédia óta
Rendőrök, tűzoltók, adóhivatali munkatársak, munkavédelmisek és ÁNTSZ-szakértők közös akciójában eddig 690 szórakozóhelyet ellenőriztek a West-Balkánban történt tragédia óta.
2011. február 5. 10:31

A budapesti West Balkán nevű szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédiát követően 2011. január 21. és 29. között a rendőrség a társszervekkel közösen országos akció keretében ellenőrizte a fiatalok által látogatott, nagyobb tömegeket vonzó szórakozóhelyeket. Az akció során a rendőrség és az együttműködő társszervek közösen 690 szórakozóhelyet ellenőriztek. A nagyszabású akcióban több száz rendőr vett részt - írja közleményében az ORFK.

Az ellenőrzések során a rendőrség 8646 főt vont intézkedés alá, melyek közül 1173 fő fiatalkorú (18 év alatti), míg 21 fő gyermekkorú (14 év alatti) volt. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, 5 esetben visszaélés kábítószerrel, 3 esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az akcióban résztvevő társszervek (katasztrófavédelem, önkormányzatok munkatársai, ÁNTSZ, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Munkavédelmi Főfelügyelőség) számos szabálytalanságra derítettek fényt.

A Tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltókészülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan szórakozóhely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltókészülékkel. Szintén a Tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélye is.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírság kiszabása is indokolttá vált.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre.

inforadio.hu
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó