690 szórakozóhelyet ellenőriztek a West Balkánban történt tragédia óta
Rendőrök, tűzoltók, adóhivatali munkatársak, munkavédelmisek és ÁNTSZ-szakértők közös akciójában eddig 690 szórakozóhelyet ellenőriztek a West-Balkánban történt tragédia óta.
2011. február 5. 10:31

A budapesti West Balkán nevű szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédiát követően 2011. január 21. és 29. között a rendőrség a társszervekkel közösen országos akció keretében ellenőrizte a fiatalok által látogatott, nagyobb tömegeket vonzó szórakozóhelyeket. Az akció során a rendőrség és az együttműködő társszervek közösen 690 szórakozóhelyet ellenőriztek. A nagyszabású akcióban több száz rendőr vett részt - írja közleményében az ORFK.

Az ellenőrzések során a rendőrség 8646 főt vont intézkedés alá, melyek közül 1173 fő fiatalkorú (18 év alatti), míg 21 fő gyermekkorú (14 év alatti) volt. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, 5 esetben visszaélés kábítószerrel, 3 esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az akcióban résztvevő társszervek (katasztrófavédelem, önkormányzatok munkatársai, ÁNTSZ, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Munkavédelmi Főfelügyelőség) számos szabálytalanságra derítettek fényt.

A Tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltókészülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan szórakozóhely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltókészülékkel. Szintén a Tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélye is.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírság kiszabása is indokolttá vált.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre.

inforadio.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ismét kiderült: a Momentum nemzetáruló!
  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke közleményben reagált az ellenzéki párt újabb nemzetárulására.
 • A migránskvóta fenyegetése fennmaradt
  Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.
 • Rétvári: a köznevelés a természetvédelmet szolgálja
  Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.
MTI Hírfelhasználó