Sukoró-ügy: dokumentumok cáfolják Veres János állításait
Veres János és Oszkó Péter is visszautasítja azokat a vádakat, amelyek miatt a KEHI feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen. A Magyar Nemzet honlapján is föllelhető dokumentumok cáfolják kijelentéseiket.
2011. február 5. 11:13

A sukorói kaszinóberuházás pályáztatásában játszott szerepéről Veres János tegnap a Klubrádióban nyilatkozott. A volt pénzügyminiszter a műsorban leginkább fenyegetőzött, és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal részéről megfogalmazott vádakra többnyire hosszú és kitérő válaszokat adott. Kijelentette, hogy ő nem ismerte a beruházókat: „Egy bizonyos: én nem tárgyaltam ezekkel a befektetőkkel, nem találkoztam velük, ennélfogva nem is tehettem ígéretet arra, hogy majd egy később kiírandó koncessziós pályázaton ők nyertesek lehetnek.” A nyelvészkedést félretéve azután leszögezte, hogy ha a kollégái egyeztettek velük, akkor azt helyesen tették: „Hiszen teljesen nyilvánvaló dolog, hogy minden olyan befektető, aki Magyarországon jelentősebb összegű befektetést kíván megvalósítani, joggal számíthat arra, hogy az állam képviselői tájékoztatják őt az érvényes jogszabályi feltételekről, és joggal számíthat arra, hogy az állam képviselői ezeken az egyeztetéseken elmondják a véleményüket a megfogalmazott projektekről. […] Nem a befektető mondja meg, hogy mit csináljon a kormány” – szögezte le.

Mindennek azonban ellentmondanak a KEHI által bemutatott dokumentumok. Ezekből ugyanis kiderül, hogy a Gyurcsány-kormány alatt Veres János saját hatáskörben döntött a kaszinókoncesszió pályáztatásáról, a pályázati feltételekről – írja szombati számában a Magyar Nemzet.

mno.hu