Gyurcsány ismét nekiment Orbán Viktornak
A volt miniszterelnök szerint világossá vált, hogy Orbán „súlytalanabb az ágyak alatt megbúvó pormacskánál”. A Fidesz válaszolt Gyurcsánynak.
Utoljára frissítve: 2011. február 9. 12:37
2011. február 9. 08:53
Legfrissebb blogbejegyzésében a magyar EU-elnökségről értekezik Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök szerint már múlt pénteken be is fejeződött féléves EU elnökségünk. „35 nap alatt világossá vált, hogy a magyar miniszterelnök súlytalanabb az ágyak alatt megbúvó pormacskánál. Kár”- írja Gyurcsány, aki szerint eleve rosszul kezdődött az elnökség, ugyanis „Strasbourgban, nagy nyilvánosság előtt feltörölték Orbánnal a padlót. Lehet szépítgetni, hogy a cseh Klausnak is voltak nehéz percei, meg Berlusconi is kapott hideget, meg meleget, de egyikkel sem mertek kiabálni, egyiket sem alázták meg. Csak Orbánt”.

Gyurcsány szerint az is gond, hogy az egyiptomi válság alatt a soros elnök, a magyar miniszterelnök néma maradt. „EU-tagállamok vezetői mondtak véleményt a válságról, de az elnöknek nem volt mondanivalója. Vagy esetleg volt, csak azt kérték, tanácsolták, hogy jobb, ha ő csendben marad? Ki tudja”- fejtegeti a szocialista politikus, majd rátér arra, hogy „múlt pénteken ránk szakadt az ég”. Gyurcsány szerint Orbán gazdasági programjával szemben, az Ő mellőzésével kialakított francia-német program vitte a prímet, és kialakulni látszik az EU elitklubja, amelyhez mi nem tartozunk, és amely a jövő hónapban, Berlinben Orbán nélkül tárgyalhat. A tagállamok közt kirobbant viták kezelésére nem Orbánt, hanem az állandó elnököt, a belga Van Rompuyt kérték fel. Külső körre került Magyarország és körön kívülre Orbán”- vélekedett a volt miniszterelnök, aki szerint, ha Orbánnak volt olyan álma, hogy elnöksége alatt európai formátumú politikussá nőhet, az mára széjjelfoszlott. „Júniusig lehet még vergődni egy keveset”- tette hozzá Gyurcsány.
 

"Gyurcsány végighazudta, átverte egész Európát"

Gyurcsány Ferenc nemcsak kormányon, hanem a blogjában is hazudik - olvasható a Fidesz-frakció közleményében, melyben a volt kormányfő webnaplójának legújabb bejegyzésére reagálnak.

Gyurcsány Ferenc képtelen felfogni, hogy a magyar emberek soha nem látott széles összefogással elzavarták őt, a korrupcióba süllyedt pártjával és kormányával együtt. Indokolt lenne a szerénység egy olyan ember részéről, aki végighazudta, hamisított költségvetési adataival átverte egész Európát, lenullázva ezzel hazánk szavahihetőségét és hitelességét. Gyurcsány Ferencet és kormányát nem véletlenül emlegetik Európa-szerte a hazugság szinonimájaként - áll a Fidesz közleményében.

atv.hu, MTI
  • Novák: a családokat nem lehet felülírni
    Novák Katalin miniszter a közrádió műsorában örömének adott hangot, hogy sokan vettek részt a rendezvényen, amelyen közösen állapították meg: a családnak nincsen alternatívája és a demográfiai problémákkal foglalkozni kell. Hozzátette: mindenki egyetértett abban, hogy a demográfiai problémákra kifejezetten nem a tömeges bevándorlás a megoldás, hanem épp ellenkezőleg, a családok támogatása.
  • A keresztény gyökereknek újra hajtást kell adnunk!
    Veres András győri megyéspüspök azt mondta, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje nem tett pontot semmire, ellenkezőleg Ferenc pápa a Hősök terén mondott beszédében "egyfajta programot adott a magyar egyháznak" a munka folytatására.
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
MTI Hírfelhasználó