"Viszkisüvegek szerteszéjjel" - a villatulajdonos MSZP-s
Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterre és kabinetfőnökére tett terhelő vallomást a HM-es vesztegetési ügy egyik kulcsfigurája. O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár wiszkisdobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének.
2011. február 20. 08:53

Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterre és kabinetfőnökére tett terhelő vallomást a HM-es vesztegetési ügy egyik kulcsfigurája. O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár viszkisdobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének.

"Parancsnoki jutalék"

Bárándy Péter védence beismerő vallomásában arra is kitért: az államtitkár és a főtisztek a honvédségi beszerzések és megbízások után visszaosztott pénzeken fele-fele arányban osztoztak. A rendszerben a gyanú szerint százmilliós nagyságrendben mozogtak kenőpénzek - az élelmezést végző cégektől, a kecskeméti repülőnap szervezőin át, az autószerelőig mindenkitől kértek vissza úgynevezett „parancsnoki jutalékot”.

Juhászt azonnal megtalálta a balsajtó

"El tudja képzelni, ha ez így lett volna, akkor engem nem pórázon vezetnek el már egy éve?" - mondta pénteken Juhász Ferenc (MSZP) volt honvédelmi miniszter, reagálva a HírTV értesülésére, miszerint a Honvédelmi Minisztérium vesztegetési ügyének ő is részese lenne - olvasható az ATV honlapján.

Pénteken az MSZP sajtóosztályán keresztül Juhász Ferenc azt közölte: határozottan visszautasítja a korrupciós vádakat. A sajtóosztály szerint több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, ha az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindeddig nem történt meg. A politikus jogi lépéseket helyezett kilátásba a személyét érintő híresztelések miatt.

Egy emlék a miniszter úrról

A Blikk és számos más lap is megírta 2003 novemberében, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter takaros házikót vett a Sas-hegyen, a szegény népmentő szocialisták városnegyedében. Juhász közismert szerénységének köszönhetően még 100 millióba sem kóstált a szerény otthon, amelyben a jakuzzi alapfelszereltségnek számít.  

Gondola
MTI Hírfelhasználó