Interpellációk, kérdések - Nyertesek és vesztesek...
Új Széchenyi Terv - a fenntarthatatlanság bebetonozása? A közgyógyellátás is veszélyben van? Mikor ébred fel a jogalkotás? A multinacionális vállalkozások milyen módon fognak részt venni a közteherviselésben? Miért nincs ifjúságstratégiai szemlélet? Elkerüli-e a kormány megszorító csomagja a rendvédelmi szervek költségvetését? Hol a határ Sátoraljaújhelyen?
2011. február 20. 08:57

 

MOTTÓ: Biztosak lehetünk benne: hétfőn sem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatos üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza az új kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik…

Interpellációk

NEMÉNY ANDRÁS, (MSZP): „Miért nem védik meg a munkavállalók alkotmányos jogait?" címmel  - a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez.  
ROGÁN ANTAL, (Fidesz): „Milyen intézkedéseket kíván tenni a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanácsban született bérmegállapodás végrehajtásának ellenőrzése, és szükség esetén kikényszerítése érdekében?" címmel  - a nemzetgazdasági miniszterhez.   
APÁTI ISTVÁN, (Jobbik): „Mikor ér véget az M49-es elkerülő út kálváriája?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.   
JÁVOR BENEDEK, (LMP): „Új Széchenyi Terv - a fenntarthatatlanság bebetonozása?" címmel  - a nemzetgazdasági miniszterhez.   
GARAI ISTVÁN LEVENTE, (MSZP): „A közgyógyellátás is veszélyben van?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.   
TUKACS ISTVÁN, (MSZP): „Nyertesek és vesztesek, - mi az oka és hatása az egykulcsos adórendszernek?" címmel  - a nemzetgazdasági miniszterhez.   
KORONDI MIKLÓS, (Jobbik): „Mit kíván tenni a kormány és mikor ébred fel a jogalkotás, - avagy a vasúti kábellopás területén a helyzet változatlan?" címmel  - a belügyminiszterhez.   
BALCZÓ ZOLTÁN, (Jobbik): „A krízisadóknak a magyar rendszerből való kivezetését követően a multinacionális vállalkozások milyen módon fognak részt venni a közteherviselésben?" címmel  - a nemzetgazdasági miniszterhez.

Kérdések

SIMON GÁBOR, (MSZP): „Hatékony fogyasztóvédelem, ellenőrzési tapasztalatok?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez.   
BALLA GERGŐ, (Jobbik): „Szoborfák - avagy mit üzenhet nekünk a Gömöri Kézművesek Társulása?" címmel - a miniszterelnökhöz.
TAPOLCZAI GERGELY, (Fidesz): „Tervezi-e a kormány a siketvakság, mint önálló fogyatékosságtípus nevesítését a Fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényben?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.   
VÁGÓ GÁBOR, (LMP): „Egy ifjúságot közvetlenül érintő rendelet tervében miért nincs ifjúságstratégiai szemlélet?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.   
HARANGOZÓ TAMÁS, (MSZP): „Elkerüli-e a kormány megszorító csomagja a rendvédelmi szervek költségvetését?" címmel - a belügyminiszterhez.   
HARANGOZÓ GÁBOR, (MSZP): „Kormány sújtotta terület?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.   
NÉMETH ZSOLT, (Jobbik): „Megtiltja-e a Külügyminisztérium az amerikai függetlenségi napi ünnepségekre való megjelenést?" címmel - a külügyminiszterhez.   
ENDRÉSIK ZSOLT, (Jobbik): „Hol a határ Sátoraljaújhelyen?" címmel - a külügyminiszterhez.

Bartha Szabó József
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyulai Várszínház – Ahol a művészet felszabadít
  Figyelmet fordítunk a nemzeti múltunk különböző eseményeit feldolgozó darabok bemutatására. Lásd például idén A veszett brigadéros, a Zenta, 1697, a Karády zárkája, a Tóték, a Pornó – Feleségem története, az Eltűntek, A kassai polgárok, Hallgatni akartam című előadásokat. Idén négy előadásunk foglalkozik külön Trianonnal, illetve a következményeivel.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
 • Baloldali propaganda amerikai pénzből
  A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni.
MTI Hírfelhasználó