Elzárták a Olaszországba tartó líbiai gázvezetéket
Valószínű, hogy már ezer a líbiai áldozatok száma, mondta szerda délelőtt Franco Frattini olasz külügyminiszter. Kadhafi kedd esti beszéde előtt az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi húsz percen át telefonon beszélt a líbiai vezetővel. Itália attól tart 200-300 ezer kivándorló indulhat el az észak-afrikai állam partjairól. A Líbiából érkező gázvezetéket elzárták.
2011. február 23. 12:24

Valószínű, hogy Líbiában már az ezret is elérte az áldozatok száma - mondta az olasz külügyminiszter, Franco Frattini a római parlamentben tartott beszámolójában. Az olasz diplomácia vezetője, aki úgy értesült, Líbia keleti részén iszlám emirátus van alakulóban, borzalmas polgárháborútól tart.

Silvio Berlusconi békés átmenetet kért egykori szövetségesétől, Kadhafitól. Az olasz kormányfő kedd este húsz percig telefonon beszélt a líbiai vezetővel, aki ezek után beszédében azzal vádolta meg Itáliát, hogy „a patkány lázadókat fegyverzi”.

A Líbiából érkező gázvezetéket elzárták, nyárig elég tartalékunk van, nyugtatta Olaszországot a római kormány, amely mindenekelőtt a tömeges kivándorlás miatt aggódik: 200-300 ezres embertömeg elindulását várják az észak-afrikai partokról.

Magyar Rádió nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó