Berki megveszi a Fradit, de tovább is adná
Két hét múlva, egy eurós jelképes áron megveszi Berki Krisztián az FTC labdarúgó Zrt.-t - mondta a leendő tulajdonos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy cége, a BK Management Group Kft. megvásárolja ugyan Kevin McCabe eddigi tulajdonrészét, de a cél az, hogy minél előbb új, tőkeerős magyar befektetőt találjon.
2011. február 24. 18:49

A zrt. tulajdonosa jelenleg még Kevin McCabe, aki megbízta Berki Krisztián cégét, hogy a következő két hétben folytassa le a tárgyalásokat az esetleges befektetőkkel - mondta Berki Krisztián. Hozzátette, aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy a tárgyalások végén jelképes összegért, egy euróért megveszi McCabe tulajdonrészét, de nem kívánja hosszú távon üzemeltetni a futballcsapatot, hanem egy tőkeerős magyar befektetőnek adná tovább. Közölte, ajánlatot tesznek az anyacégnek is, örülne, ha az FTC meg tudná venni. Berki Krisztián elmondta, hogy a csapatot és az ingatlant külön árulja Kevin McCabe, de a Fradi-pálya egyelőre az angol tulajdonában marad. Berki Krisztián emlékeztetett, hogy a zrt.-ben a tulajdonosváltásig Kevin McCabe felel a kötelezettségért, köztük az anyagiakért.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy amíg az ellene tett feljelentés nem érkezik meg hozzá hivatalosan, nem tud mit mondani. A szakemberek majd ellenőrzik a zrt. belső működését és akkor kiderül, hogy jogos volt-e feljelentés vagy nem - tette hozzá Berki Krisztián.

Közben a Független Hírügynökség úgy értesült, hogy megérkezett az ügyészségre és a rendőrségre is a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezetője elleni feljelentés. A hatóságoknak három napja van, hogy döntsenek arról, hogy elrendelik, vagy elutasítják a nyomozást, esetleg feljelentés kiegészítést rendelnek el.

Korábban a Blikk és a Népszabadság írt arról, hogy a társaság majdnem 25 millió forinttal nem számolt el, 2008 és 2010 nyara között. Állítólag Berki Krisztián ezt az összeget 8 részletben vette fel. Az ügyben egy magát megnevezni nem kívánó ember tett feljelentést.

FH nyomán
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Magyar tartalékos katonák tettek esküt
  Harminckilenc Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona tett esküt Bátonyterenyén.
 • Elgyengíteni, káoszba fullasztani
  A történteket lehet a közelgő elnökválasztási kampány részeként is vizsgálni. Trump elnököt minden eszközzel, könyörtelenül el akarják távolítani a hatalomból. De ez már messze nem a demokraták és republikánusok küzdelme. Itt már az Egyesült Államok alapértékei körül folyik a harc.
MTI Hírfelhasználó