Berki megveszi a Fradit, de tovább is adná
Két hét múlva, egy eurós jelképes áron megveszi Berki Krisztián az FTC labdarúgó Zrt.-t - mondta a leendő tulajdonos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy cége, a BK Management Group Kft. megvásárolja ugyan Kevin McCabe eddigi tulajdonrészét, de a cél az, hogy minél előbb új, tőkeerős magyar befektetőt találjon.
2011. február 24. 18:49

A zrt. tulajdonosa jelenleg még Kevin McCabe, aki megbízta Berki Krisztián cégét, hogy a következő két hétben folytassa le a tárgyalásokat az esetleges befektetőkkel - mondta Berki Krisztián. Hozzátette, aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy a tárgyalások végén jelképes összegért, egy euróért megveszi McCabe tulajdonrészét, de nem kívánja hosszú távon üzemeltetni a futballcsapatot, hanem egy tőkeerős magyar befektetőnek adná tovább. Közölte, ajánlatot tesznek az anyacégnek is, örülne, ha az FTC meg tudná venni. Berki Krisztián elmondta, hogy a csapatot és az ingatlant külön árulja Kevin McCabe, de a Fradi-pálya egyelőre az angol tulajdonában marad. Berki Krisztián emlékeztetett, hogy a zrt.-ben a tulajdonosváltásig Kevin McCabe felel a kötelezettségért, köztük az anyagiakért.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy amíg az ellene tett feljelentés nem érkezik meg hozzá hivatalosan, nem tud mit mondani. A szakemberek majd ellenőrzik a zrt. belső működését és akkor kiderül, hogy jogos volt-e feljelentés vagy nem - tette hozzá Berki Krisztián.

Közben a Független Hírügynökség úgy értesült, hogy megérkezett az ügyészségre és a rendőrségre is a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezetője elleni feljelentés. A hatóságoknak három napja van, hogy döntsenek arról, hogy elrendelik, vagy elutasítják a nyomozást, esetleg feljelentés kiegészítést rendelnek el.

Korábban a Blikk és a Népszabadság írt arról, hogy a társaság majdnem 25 millió forinttal nem számolt el, 2008 és 2010 nyara között. Állítólag Berki Krisztián ezt az összeget 8 részletben vette fel. Az ügyben egy magát megnevezni nem kívánó ember tett feljelentést.

FH nyomán
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Seregünk harckészségének a legjobbnak kell lennie - videó
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó