Az MNV megtette az első lépéseket Fradi-ügyben
Nem teljesítette a Fradi-pálya megvételekor vállalt felújítási kötelezettségeit Kevin McCabe brit üzletember cége, ezért a vagyonkezelő már megtette az első lépéseket. Ez azt jelenti, hogy elkészítettek egy keresetlevél-tervezetet, amit – a törvény szerint – az angol tulajdonos cégének már elküldtek.
2011. március 4. 18:42

A Kevin McCabe brit üzletember érdekeltségébe tartozó cég – az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. – még 2008 áprilisában vásárolta meg a Ferencváros labdarúgócsapatát és stadionját. A szerződésben azt vállalta, hogy két éven belül – tehát 2010. április 9-ig – a stadiont legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa beruházási értéken felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA és az UEFA minimális előírásainak. Ez azonban a határidőig nem történt meg.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) – a polgári perrendtartás rendelkezéseinek megfelelően – most megtette az első lépést. Elkészítettek egy keresetlevél-tervezetet, amit megküldtek az angol üzletember érdekeltségébe tartozó cégnek. A társaságnak 15 napja van reagálni, amennyiben nem érkezik addig válasz, a vagyonkezelő dönt a további lépésekről – közölte a MNV.

FH nyomán
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Seregünk harckészségének a legjobbnak kell lennie
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó