Szalámilopási ügy: Hogyan beszéljünk Heller Ágnesről?
Meg kellene már érteniük a „vérszopó tirannusfajzat” szellemi értelemben vett egyenes ági leszármazottainak, hogy demokráciát nem tudnak egyedül csinálni.
2011. március 8. 11:37

2006. október 23-án nagyon kiakadtam. Aki látta – legalább tv-ben! – a rendőrattakot és utána a főrendőr makogását arról, hogy a tüntetőket mindenképpen rá kellett szorítani a Fidesz nagygyűlés hazatérő résztvevőire, az sohasem fogja elfelejteni. Sohasem fogja elfelejteni a beszámolókat, a kapualjakba, lépcsőházakba szorult, könnygáztól fuldokló öregasszonyok és kisgyerekek jajveszékelését – hogy a legdurvábbakról, a hátba lőtt vakról, a tomfával ütött-vert földön fekvőről, az előzetesben testüregi motozáson átesett fiatalokról ne is szóljunk.

Aki azon a napon ezekben az aljasságokban – és hangsúlyozom, aki az aljasságokban – részt vett rendőrtől a miniszterelnökig, az aljas gazember. Mondhatjuk, ez a szubjektív véleményem. Nos, igen. Mostanra érdemes átkelnünk ezen a fajta szubjektivitáson. Egy bizonyos: sohasem felejtem el nekik. De ez az én problémám.

Az azonban tény: ami akkor történt, az nyílt hadüzenet volt a demokráciának. Mindennek, aminek a nevében egy kormány kormányozhat. Ehhez a hadüzenethez csatlakozott mindenki, aki ezt a törvénytelenséget védte, aki az áldozatokat kiröhögte vagy letagadta Kunczétől most legutóbb Hellerig.

Mi történt most? Heller Ágnes „szalámilopási” ügybe keveredett. Az EP egyik bizottsági ülésén erkölcsileg súlyosan felróható módon hazudott. (Egyebek mellett a független magyar bíróság által megállapított tényeket tagadott le.) A nem is annyira rejtett kamerák lefényképezték, és megcsípték. Innentől ugyanannyira készen van, mint Settenkedő kolléga, aki éhes volt és ezért elvett egy luxusterméket. A jogállam malmai lassan őrölnek, de már bírósági ítéletek mondják ki, hogy igenis lőttek emberekre és igenis kínoztak embereket. Na jó, ez már régi ügy.

Na, de mi történt most? A hírTV riportere futott egy kört és megkérdezte az MSZP prominenseit, hogy elhatárolódnak-e Heller Ágnes kijelentéseitől? Mandur László szimplán kijelentette, hogy nem határolódik el. Lendvai Ildikó, miután ismét aggasztó jelenségeket vélt felfedezni a sajtószabadság ügyében, azt mondta, hogy nem tudja megítélni, hogy mi történt 2006-ban – nem határolódik el. Hiller István meg azt bírta odavetni a riporternőnek: „Az egyik legjelentősebb és nemzetközileg legismertebb magyar filozófus. Így beszéljenek róla!”

Szóval nem kérnek bocsánatot és nem határolódnak el Heller „legjelentősebb és legelismertebb” Ágnes kijelentéseitől. Az MSZP nőtagozata ki is tüntette. A terrortámogató nőtagozat hehehe – nem olvastuk az ő elhatárolódásukat sem.

Eszembe sem jut zokogni azon, hogy a Fidesz túlsúly miatt az MSZP nem jut be sehová. Nem kap stallumokat, nem egyeztetnek vele, és parlamenti súlyának megfelelően foglalkoznak vele. Az MSZP ugyanis nem féke vagy ellensúlya a kormánynak. Az MSZP maga az antidemokrácia képviselője ma Magyarországon, amely újra meg újra képes kesztyűt dobni a jogállam arcába. Még szerencse, hogy van más ellenzék is.

Meg kellene már érteniük a létező szocializmus diktatúrája, a „vérszopó tirannusfajzat” szellemi értelemben vett egyenes ági leszármazottainak és örököseinek, hogy demokráciát nem tudnak egyedül csinálni. A demokráciában pedig nem az az erkölcs, amit ők annak neveznek. Ha eltagadják, nemhogy az igazat, de a valódit is, azzal kiírják magukat a demokratikus közéletből – nem csak a hazaiból, hanem az európaiból is – mindazokkal együtt, akik Európában tapsolnak ennek. (Aztán lehet jajongani, hogy „Európa rossz kezekben van”.) Szóval, ha valaki az MSZP-vel akar pc-sesdit játszani az jobb, ha tudja: a demokratákra nem számíthat. Csak olyanokra, akik a terrort védelmezik.

Hellerről és Hillerről – egy biztos kitűnő filozófusról és egy biztos kitűnő néhai történészről – tehát ekként beszélek a továbbiakban. Akként beszélek róluk, mint akik a terrort támogatták a demokráciával és a jogállamisággal szemben közéleti személyiségekként, a maguk szakmai hitelét is feláldozva.

PunkRhétor
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
  • Híd épül a rendező pályaudvar felett
    Több fejlesztéssel erősíti az állami beruházó a körvasút Kelenföld és Ferencváros közötti szakaszát: a Déli összekötő híd bővítése mellett Ferencváros állomáson belül is feloldanak egy szűk keresztmetszetet, és ennek érdekében hidat építenek a vágányok fölött. A körvasúton jelentős S-Bahn-fejlesztéseket terveznek, így új megállót kap a Kopaszi-gát és a tervezett észak-csepeli városrész is.
  • Az aréna jelesre vizsgázott
    Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.
MTI Hírfelhasználó