Hová lett a Fradi pénze?
A Blikk információi szerint a Ferencváros egyik labdarúgójáért kapott pénz is eltűnt a klub kasszájából. A lap úgy tudja, körülbelül 30 millió forint hiányzik.
2011. március 22. 13:42

Az egyik vezető jelezte a keveset foglalkoztatott, távozni akaró futballistának, ha az eddigi szerződését semmisnek tekintik, akkor azonnal elhagyhatja a klubot. Így a papírok szerint akár közös megegyezéssel is távozhatott, de az erről nem tudó vevőnek fizetnie kellett. A pénzt személyesen vette át a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezetője, de a 30 milliós összeg nem érkezett meg az Üllői úti pénztárba.

"Még írásos nyoma sincs a klubcserének, legalábbis a Fradiban dolgozók nem találkoztak vele. Jelen állás szerint egyszerűen eltűntek a dokumentumok, mint ahogy a pénz is. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy teljesen hülyének nézték McCabe urat, s ott nyúlták le, ahol csak lehetett. Pofátlanul, kis túlzással talicskával tolták ki a milliókat a klubházból" - mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő FTC-alkalmazott.

A lap megkereste Berki Krisztián korábbi vezérigazgatót, de nem kívánt nyilatkozni. A Nemzeti Sportnak ugyanakkor azt mondta, hogy várja a konkrét vizsgálatot.

"Akiknek vannak bizonyítékai, azok álljanak elő, nevezzék meg a bűnösöket, ha engem vádol valaki, álljon elém és mondja szemembe, mert ez így nem mehet sokáig. Korábban is mondtam, nem fértem hozzá a pénzekhez, minden átutalást nyomon lehet követni, minden pénzmozgásnak nyoma van" - közölte Berki Krisztián.

A Blikk korábban arról írt, hogy a lap birtokába került bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy az utánpótlásban dolgozók és felnőttkeret játékosai is kisebb fizetést kaptak, mint amennyit Nagy-Britanniából átutaltak, de a kettős könyvelés mellett a budapesti lakásbérlésekkel is csaltak.

"A távozásom előtt nem sokkal elém toltak egy papírt, amelyen jóval nagyobb összeg volt, mint korábban bármikor. Majd a kétszerese - mesélte a neve elhallgatását kérő, a Fradit nemrég elhagyó játékos. - Azt sem tudtam, miről van szó, csak néztem értetlenül. Kellemetlen helyzet volt, legalább szóltak volna, hogy mi van a háttérben... "

"Miután nem írtam alá, előkeresték azt a dokumentumot, amelyen a valós fizetésem szerepelt. Akkor tudatosult bennem, valószínűleg az Angliába kiküldött bérbesorolásunk nagyban különbözik attól, amely alapján a fizetésünket kaptuk."

Az utánpótlásedzőknél havonta körülbelül 1,4 millió forint tűnt el, a futballistáknál ennél nagyobb lehet az összeg.

Pénzeket más módszerekkel is eltűntettek a klubnál. A 2009-2010-es bajnokság utolsó fordulója után Craig Short, a csapat távozó edzője az összegyűlt büntetésekből - például a késésekért, a mobiltelefon tiltott időben használatáért befizetett összegekből - fizette volna ki a csapat közös ebédjét. A számla kézhezvétele után azonban a futballisták közölték vele, a pénzt már korábban elkérte tőlük az egyik vezető. Short ezt azonnal jelezte a tulajdonos, Kevin McCabe fiának.

A fizetesék mellett az albérletekkel is manipuláltak, a Fradi a IX. kerületben több játékosnak és edzőnek biztosított szállást. A McCabe-hez eljuttatott listákon azonban olyan focisták neve is szerepelt a bérleti szerződéseken, akiknek volt saját lakásuk. Ingatlanonként 175 ezer forintot fizetett az angol, ennek egy része nyomtalanul eltűnt.

A Ferencváros Labdarúgó Zrt. privatizációjával kapcsolatban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos indított vizsgálatot.

Blikk nyomán
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó