Perek a MAL ellen: írásbeli választ várnak a biztosítóktól
Írásban egyetlen biztosító sem közölte, hogy ipari katasztrófa miatt nem fizet a biztosítottaknak, derült ki kedden a Fővárosi Bíróságon – jelenti a HavariaPress.
2011. március 22. 17:37

Több, a MAL Zrt. elleni kártérítési vagyonjogi per is folytatódott kedden a Fővárosi Bíróságon. A kártérítést kérők nem állapodtak meg az állammal a kárenyhítésről, mert abban az esetben le kellett volna mondaniuk a vörösiszap-katasztrófáért felelősnek tartott MAL elleni perről. Az első fokon eljáró bíró maga is kifejtette a tárgyaláson az elmaradt kárfizetések kapcsán, hogy „a biztosítóktól jó lenne írásbeli választ kapni, amit eddig egy perben sem láttunk”.

A devecseri károsultak elmondták, hogy velük csak szóban közölték a biztosítónál, hogy ipari katasztrófa esetén nem fizetnek; valamennyi biztosító ugyanígy cselekedett, állította a jogi képviselőjük, aki szerint csupán 150 ezer forintos méltányossági összeget fizettek egységesen a biztosítók a vörösiszap által elöntött házak tulajdonosainak. Az egyik devecseri család nevében azt kérte ügyvédjük: a bíróság a lehető leggyorsabban bízzon meg egy ingatlanforgalmi szakértőt a károk felmérésével, mert a devecseri jegyző azonnali bontásra kötelezte ügyfeleit.

A jogi képviselő tart attól, hogy önkényes bontást hajtanak végre a házon, ami után már nem lehet felmérni a valódi károk nagyságát. A MAL Zrt. jogi képviselője továbbra is fenntartotta indítványait, hogy az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézetétől 2009. szeptember 1-jétől kérjenek be szakértői véleményt, továbbá, hogy meteorológiai szakértőt is kérjen fel a bíróság. A bíró közölte, hogy folyamatban van az Országos Meteorológiai Szolgálat megkeresése az ügyben. A következő tárgyalás szeptember 13-án lesz.

HírTV nyomán
Címkék:
  • Az egyház és a bolsevik reflexek
    Maga Ferenc pápa cáfolt mindent, amit a baloldali médiában összehordtak a látogatásáról.
  • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
    Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
  • „Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak”
    Részletesen reagált a baloldal vádjaira mai parlamenti felszólalásában Orbán Viktor, bár megjegyezte, a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, össze-vissza beszélnek. Jakab Péterrel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, ő csak egy bohóc, akit nem kell komolyan venni. Azt is mulatságosnak tartotta Orbán, hogy Gyurcsány Ferenc akarja kioktatni a jobboldalt morális kérdésekben.
MTI Hírfelhasználó