Perek a MAL ellen: írásbeli választ várnak a biztosítóktól
Írásban egyetlen biztosító sem közölte, hogy ipari katasztrófa miatt nem fizet a biztosítottaknak, derült ki kedden a Fővárosi Bíróságon – jelenti a HavariaPress.
2011. március 22. 17:37

Több, a MAL Zrt. elleni kártérítési vagyonjogi per is folytatódott kedden a Fővárosi Bíróságon. A kártérítést kérők nem állapodtak meg az állammal a kárenyhítésről, mert abban az esetben le kellett volna mondaniuk a vörösiszap-katasztrófáért felelősnek tartott MAL elleni perről. Az első fokon eljáró bíró maga is kifejtette a tárgyaláson az elmaradt kárfizetések kapcsán, hogy „a biztosítóktól jó lenne írásbeli választ kapni, amit eddig egy perben sem láttunk”.

A devecseri károsultak elmondták, hogy velük csak szóban közölték a biztosítónál, hogy ipari katasztrófa esetén nem fizetnek; valamennyi biztosító ugyanígy cselekedett, állította a jogi képviselőjük, aki szerint csupán 150 ezer forintos méltányossági összeget fizettek egységesen a biztosítók a vörösiszap által elöntött házak tulajdonosainak. Az egyik devecseri család nevében azt kérte ügyvédjük: a bíróság a lehető leggyorsabban bízzon meg egy ingatlanforgalmi szakértőt a károk felmérésével, mert a devecseri jegyző azonnali bontásra kötelezte ügyfeleit.

A jogi képviselő tart attól, hogy önkényes bontást hajtanak végre a házon, ami után már nem lehet felmérni a valódi károk nagyságát. A MAL Zrt. jogi képviselője továbbra is fenntartotta indítványait, hogy az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézetétől 2009. szeptember 1-jétől kérjenek be szakértői véleményt, továbbá, hogy meteorológiai szakértőt is kérjen fel a bíróság. A bíró közölte, hogy folyamatban van az Országos Meteorológiai Szolgálat megkeresése az ügyben. A következő tárgyalás szeptember 13-án lesz.

HírTV nyomán
Címkék:
  • Kövér: Magyarország magyar ország akar maradni
    Kövér László azt mondta: a több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben "egy demokratikusan megválasztott Országgyűlés által 2011-ben megalkotott első írott alkotmányunk szerint mi, magyarok a jövőben is önrendelkező és cselekvőképes államban, önazonosságát megőrző nemzetként és demokratikus jogrendben akarunk élni".
  • Csatanyerés a keresztény önvédelemben
    A kereszténységet ennél bőszültebben már alig lehet támadni! Ne feledjék, a keresztényüldözés a XXI. század legjelentősebb emberi jogi válsága. A világban soha nem látott mértékben tombol a keresztényüldözés! Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.
  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
MTI Hírfelhasználó