Geréb Ágnest két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték
Két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt csütörtökön első fokon a Fővárosi Bíróság.
2011. március 24. 15:56

Geréb Ágnes az ítélet szerint bűnös foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt.

Emlékezetes, hogy Geréb legutóbb az utolsó szó jogán azt mondta, mindent elmondhatott a perrel kapcsolatban, amit tudott, ezt köszöni.
    Hozzátette: a médiában megjelenő "csúsztatásokat" fájdalom nélkül nyugtázza. "Az viszont mélyen érint, amikor lépten-nyomon azzal kommentálják az otthonszülést szabályozó rendelet bevezetését, hogy a rendeletre azért volt szükség, mert a rendezetlenségben anyák és újszülöttek estek áldozatul annak, hogy a bábák nem mertek mentőt hívni. Jól ismerem bábatársaimat. Egészen biztos, hogy ilyesmi nem fordult és soha nem is fordulhat elő, akár van rendelet, akár nincs, egyikünk se helyezte és nem is helyezné önös érdekét az újszülöttek és az anyák biztonsága elé".

Geréb Ágnes úgy fogalmazott: "Van egy-két állapot, ahol mindenki egyforma, akármilyen a bőre színe, akármennyi pénze van és akármi a foglalkozása. Az egyik ilyen a szülés, a szülés közeli állapot. Szeretem elkísérni oda az asszonyokat és együtt lenni velük ott, legjobb szakmai tudásommal és teljes jelenlétemmel segíteni nekik, hogy ne zavarja őket semmi, hogy átérezhessék azt a bizonyos egyformaságot, egyenrangúságot, és így tudják fogadni, útnak indítani a kisbabájukat. A békésebb jövőért. A toleránsabb jövőért".

MTI
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
  • Szombattól megnyithatnak a teraszok és módosul a kijárási tilalom
    Valószínűleg pénteken elérhető lesz a 3,5 millió beoltott, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó