Gyurcsány Kálmán Olgánál handabandázott, orbánozott
A bukott miniszterelnök az ATV-ben a szokásos gesztusaival, csúsztatásaival, immár a teljes szétesés állapotában szidta a kormányt.
2011. március 31. 08:24

Az elején még követhető volt a mondanivalója, de később "belelendült", és önellentmondó, zavaros mondatokban próbálta védeni egykori "balodali" politikáját, miközben durva szavakkal ócsárolta a jelenlegi kormányt, de főleg Orbán Viktort, azonosítva magát a az MSZP-vel. Jósolgatott, bukást vizionált az ország legnépszerűtlenebb politikusa. Nemzetközi kapcsolataira, telefonregiszterére hivatkozott, ezzel igazolva, hogy az Orbán kormány elvesztette tekintélyét. (A mellékelt linken megtekinthető a beszélgetés. Hosszú, de érdemes, tanulságos...)

Az ATV így foglalta össze mondanivalóját:

Nem kell az önkény színházába elmenni biodíszletnek. Így vélekedik Gyurcsány Ferenc arról, hogy a Magyar Szocialista Párt nem vett részt az alkotmányozásban.  A párt korábbi elnöke úgy fogalmazott: az alkotmányozás nem más, mint ennek az őrült rendszernek a törvénybe foglalása. A volt kormányfő szerint Orbán Viktor fityiszt mutatott az ellenzék orrára és a szocialisták helyesen cselekedtek, akkor, amikor úgy döntöttek, hogy nem asszisztálnak ehhez. 

Az alkotmányozás összes fő kérdése pedig eldőlt tavaly, amikor a miniszterelnök bemutatta a kormányprogramot. Gyurcsány Ferenc úgy véli: az alkotmány a preambulumából fakadóan arról szól, hogy egy sokszínű világból egy egyszínű világot akar, amelynek középpontjában az Fidesz és akarata áll. Az új alkotmány konkrét módosításait bírálva példaként említette, hogy míg a jelenlegi alkotmány azt mondja, hogy mindenkinek joga van a munkához, addig az új alkotmány szerint mindenkinek kötelessége dolgozni. 

A volt miniszterelnök szerint ezzel a kormány áthárítja a felelősséget a munkanélküliekre. A magzat élethez való jogának rögzítése akár abortusztilalmat is jelenthet Magyarországon – tette hozzá Gyurcsány Ferenc. A politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Orbán Viktor úgy hazudik, mint a vízfolyás. Erre ezer és egy példa van. A volt miniszterelnök az ország gazdasági helyzetéről úgy nyilatkozott, hogy ha a szocialisták most hatalomra kerülnének, akkor ők sem tudnának megszorítás nélkül kormányozni. Az Orbán-kormány ugyanis minimális mozgásteret hagyott a költségvetésben.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a következő évek feladata az lesz, hogy alternatívát tudjon mutatni az ellenzék. A kormányfő a távlati tervekről többek között elmondta, hogy egy önmagában megbékélő, kicsit nyugatos, kicsit unalmas országot képzel el, amelyben az emberek tudják, hogy nincs ingyen ebéd és a kormányfő tudja, hogy nem az emberek jogait kell korlátozni, hanem a saját hatalmát. Wittner Mária szavairól a politikus azt mondta: gyalázat.

gondola - atv.hu nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó