Gyurcsány Kálmán Olgánál handabandázott, orbánozott
A bukott miniszterelnök az ATV-ben a szokásos gesztusaival, csúsztatásaival, immár a teljes szétesés állapotában szidta a kormányt.
2011. március 31. 08:24

Az elején még követhető volt a mondanivalója, de később "belelendült", és önellentmondó, zavaros mondatokban próbálta védeni egykori "balodali" politikáját, miközben durva szavakkal ócsárolta a jelenlegi kormányt, de főleg Orbán Viktort, azonosítva magát a az MSZP-vel. Jósolgatott, bukást vizionált az ország legnépszerűtlenebb politikusa. Nemzetközi kapcsolataira, telefonregiszterére hivatkozott, ezzel igazolva, hogy az Orbán kormány elvesztette tekintélyét. (A mellékelt linken megtekinthető a beszélgetés. Hosszú, de érdemes, tanulságos...)

Az ATV így foglalta össze mondanivalóját:

Nem kell az önkény színházába elmenni biodíszletnek. Így vélekedik Gyurcsány Ferenc arról, hogy a Magyar Szocialista Párt nem vett részt az alkotmányozásban.  A párt korábbi elnöke úgy fogalmazott: az alkotmányozás nem más, mint ennek az őrült rendszernek a törvénybe foglalása. A volt kormányfő szerint Orbán Viktor fityiszt mutatott az ellenzék orrára és a szocialisták helyesen cselekedtek, akkor, amikor úgy döntöttek, hogy nem asszisztálnak ehhez. 

Az alkotmányozás összes fő kérdése pedig eldőlt tavaly, amikor a miniszterelnök bemutatta a kormányprogramot. Gyurcsány Ferenc úgy véli: az alkotmány a preambulumából fakadóan arról szól, hogy egy sokszínű világból egy egyszínű világot akar, amelynek középpontjában az Fidesz és akarata áll. Az új alkotmány konkrét módosításait bírálva példaként említette, hogy míg a jelenlegi alkotmány azt mondja, hogy mindenkinek joga van a munkához, addig az új alkotmány szerint mindenkinek kötelessége dolgozni. 

A volt miniszterelnök szerint ezzel a kormány áthárítja a felelősséget a munkanélküliekre. A magzat élethez való jogának rögzítése akár abortusztilalmat is jelenthet Magyarországon – tette hozzá Gyurcsány Ferenc. A politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Orbán Viktor úgy hazudik, mint a vízfolyás. Erre ezer és egy példa van. A volt miniszterelnök az ország gazdasági helyzetéről úgy nyilatkozott, hogy ha a szocialisták most hatalomra kerülnének, akkor ők sem tudnának megszorítás nélkül kormányozni. Az Orbán-kormány ugyanis minimális mozgásteret hagyott a költségvetésben.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a következő évek feladata az lesz, hogy alternatívát tudjon mutatni az ellenzék. A kormányfő a távlati tervekről többek között elmondta, hogy egy önmagában megbékélő, kicsit nyugatos, kicsit unalmas országot képzel el, amelyben az emberek tudják, hogy nincs ingyen ebéd és a kormányfő tudja, hogy nem az emberek jogait kell korlátozni, hanem a saját hatalmát. Wittner Mária szavairól a politikus azt mondta: gyalázat.

gondola - atv.hu nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
 • Működött a Fidesz ultimátuma Lánchíd-ügyben
  Karácsony Gergely bejelentette: akár napokon belül elkezdődhet a Lánchíd felújításához szükséges tenderek kiírása. A baloldali főpolgármester ATV-ben tett nyilatkozata azután került adásba, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra figyelmeztetett: a kormánypártok arra kérik a kormányt, vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ha rövid időn belül nem lép a főváros.
MTI Hírfelhasználó