Gyurcsány Kálmán Olgánál handabandázott, orbánozott
A bukott miniszterelnök az ATV-ben a szokásos gesztusaival, csúsztatásaival, immár a teljes szétesés állapotában szidta a kormányt.
2011. március 31. 08:24

Az elején még követhető volt a mondanivalója, de később "belelendült", és önellentmondó, zavaros mondatokban próbálta védeni egykori "balodali" politikáját, miközben durva szavakkal ócsárolta a jelenlegi kormányt, de főleg Orbán Viktort, azonosítva magát a az MSZP-vel. Jósolgatott, bukást vizionált az ország legnépszerűtlenebb politikusa. Nemzetközi kapcsolataira, telefonregiszterére hivatkozott, ezzel igazolva, hogy az Orbán kormány elvesztette tekintélyét. (A mellékelt linken megtekinthető a beszélgetés. Hosszú, de érdemes, tanulságos...)

Az ATV így foglalta össze mondanivalóját:

Nem kell az önkény színházába elmenni biodíszletnek. Így vélekedik Gyurcsány Ferenc arról, hogy a Magyar Szocialista Párt nem vett részt az alkotmányozásban.  A párt korábbi elnöke úgy fogalmazott: az alkotmányozás nem más, mint ennek az őrült rendszernek a törvénybe foglalása. A volt kormányfő szerint Orbán Viktor fityiszt mutatott az ellenzék orrára és a szocialisták helyesen cselekedtek, akkor, amikor úgy döntöttek, hogy nem asszisztálnak ehhez. 

Az alkotmányozás összes fő kérdése pedig eldőlt tavaly, amikor a miniszterelnök bemutatta a kormányprogramot. Gyurcsány Ferenc úgy véli: az alkotmány a preambulumából fakadóan arról szól, hogy egy sokszínű világból egy egyszínű világot akar, amelynek középpontjában az Fidesz és akarata áll. Az új alkotmány konkrét módosításait bírálva példaként említette, hogy míg a jelenlegi alkotmány azt mondja, hogy mindenkinek joga van a munkához, addig az új alkotmány szerint mindenkinek kötelessége dolgozni. 

A volt miniszterelnök szerint ezzel a kormány áthárítja a felelősséget a munkanélküliekre. A magzat élethez való jogának rögzítése akár abortusztilalmat is jelenthet Magyarországon – tette hozzá Gyurcsány Ferenc. A politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Orbán Viktor úgy hazudik, mint a vízfolyás. Erre ezer és egy példa van. A volt miniszterelnök az ország gazdasági helyzetéről úgy nyilatkozott, hogy ha a szocialisták most hatalomra kerülnének, akkor ők sem tudnának megszorítás nélkül kormányozni. Az Orbán-kormány ugyanis minimális mozgásteret hagyott a költségvetésben.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a következő évek feladata az lesz, hogy alternatívát tudjon mutatni az ellenzék. A kormányfő a távlati tervekről többek között elmondta, hogy egy önmagában megbékélő, kicsit nyugatos, kicsit unalmas országot képzel el, amelyben az emberek tudják, hogy nincs ingyen ebéd és a kormányfő tudja, hogy nem az emberek jogait kell korlátozni, hanem a saját hatalmát. Wittner Mária szavairól a politikus azt mondta: gyalázat.

gondola - atv.hu nyomán
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
 • Magyarország 365 fotópályázat – díjazottak
  Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.
MTI Hírfelhasználó