Eurógyengítő szexbotrány
Elég sokat hallani arról, hogy egy ilyen pozícióban levő ember inkább ígér ezt azt, vagy fenyeget, de baromira nem menekül.
2011. május 16. 12:27

Sokadik hallásra is röhejesnek tűnik, hogy az IMF vezérét ért erőszak-szexvád miatt gyengül az euró, bizonytalan lehet a mentőcsomagok sorsa, és csökkenhet az európai országok súlya az IMF-ben. Nem mellékesen pedig a francia elnöki székre esélyes, és állítólag indulni is akaró IMF-vezér, (más hatalmasságok szerint) ezzel az üggyel a háta mögött azonnali hatállyal alkalmatlan lett Franciaország esetleges vezetésére.

Vajon ez a történet kinek állhat érdekében? Nyilván sokaknak, de még véletlenül sem szeretnék találgatni, pusztán az ismert sajtóhírből kiindulva csodálkozom rá a sajtó kezességére, amelyik a történetet meg sem kérdőjelezve tényként közli ezt a villámbűnösséget.

Nem is olyan rég hallottunk egy másik hírt, amikor egy egymással chatelő pár egyik tagját, egymástól ezer kilométerekre, de a másik szeme láttára bántalmazták egy kollégiumi szobában, mint később kiderült nem csak bántalmazták, hanem meg is gyilkolták. A páros „szerencsés” tagja azonnali telefonálásba, és egyebekbe kezdett, mire a rendőrség – ha jól emlékszem – kb. 11 óra múlva egy teljesen más bejelentés alapján megérkezett a helyszínre.

Strauss-Kahn esetében a rendőrség annyira olajozottan látta el a feladatát, hogy már-már gyanús. Először is az erőszaktevő állítólag a holmiját, de még a mobilját is hátrahagyva menekült el a tett színhelyéről és szállt fel az első Párizs felé tartó gépre, ahol is a rend gyors őrei elkapták és visszahurcolták. Nem tudom, hogy milyen a lelkiállapota egy erőszaktevőnek, de elég sokat hallani arról, hogy egy ilyen pozícióban levő ember inkább ígér ezt azt, vagy fenyeget, de baromira nem menekül. Főleg nem egy szobalány vádjai elől.

Azt leszögezhetjük, hogy a világ leggyorsabb eljárásával állunk szemben, hiszen amíg a szobalány megtette a feljelentését, kihallgatták, jegyzőkönyvet készítettek, kiderítették, hogy az illető erőszaktevő milyen irányba menekült, és pontosan hova, el kellett telnie egy kis időnek.

Azt az időt meg bele sem számolom, amíg a szobalány elmagyarázta a főnökének, hogy mi történt vele, sőt azt sem, ami pedig szintén elképzelhető, hogy a főnöke kényes dolognak tartotta a feljelentést, mert egy nagyhatalmú emberről van szó, akivel nem jó ujjat húzni, kellemetlen a szállodának stb.stb.

Azóta persze más is jelentkezett erőszak ügyben. Éppen egy újságírónő, akit saját elmondása szerint a nagy kan szintén zaklatott, de nem vállalta a feljelentést, mert nem tudta volna finanszírozni a költséges pert a magas rangú politikus ellen. Nyilván egy szobalánynak ez nem akadály.

Az IMF-vezért védi az ártatlanság vélelme. És talán az ügy lezárásáig az euró az IMF, és Franciarország mégse megy tönkre, viszont ha kiderül, hogy tényleg megerőszakolt egy nőt, Európának írmagja sem marad. Na ne!

Koronics Márton
MTI Hírfelhasználó