Folytatódik Berlusconi botránypere
Az olasz kormányfő több évnyi börtönbüntetést is kaphat kiskorú prostituálásáért.
2011. május 31. 10:37

Folytatódik Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pere egy nappal azt követően, hogy a jobbközép kormánypártok súlyos vereséget szenvedtek a helyhatósági választások második, hétfői fordulóján. A kormányfő nem lesz jelen a keddi bírósági meghallgatáson, ahol ügyvédje várhatóan megkérdőjelezi majd a testület jogosultságát az eljárás lefolytatásával kapcsolatban - adta hírül az AFP.

A 74 éves Berlusconit kiskorú prostituálásával és hivatali visszaéléssel vádolja a hatóság, amiért egy 17 éves marokkói származású táncosnő szexuális szolgáltatásait vette igénybe. Az eljárást kezdeményező milánói ügyészség szerint a kormányfő később hivatali befolyásával visszaélve segítséget nyújtott a Ruby becenévre hallgató hölgynek, akit egy alkalommal lopáson ért a rendőrség. A feltételezések szerint Berlusconi így akarta elkerülni, hogy nyilvánosságra kerüljenek a magánrezidenciáján megrendezett, az olasz sajtó által csak "bunga-bunga" partikként aposztrofált erotikus töltetű rendezvények.

Az olasz kormányfő – aki ellen számtalan eljárás zajlik jelenleg is – tagadja az ellene felhozott vádakat. Berlusconi ellen azt követően indítottak eljárást, hogy az olasz alkotmánybíróság január 13-án módosította a kormányfő mentelmi jogával kapcsolatos jogszabályt. Olaszországban bűncselekménynek számít, ha valaki kiskorúnak fizet a szexuális szolgáltatásáért cserében.

hir24.hu
  • Csatanyerés a keresztény önvédelemben
    A kereszténységet ennél bőszültebben már alig lehet támadni! Ne feledjék, a keresztényüldözés a XXI. század legjelentősebb emberi jogi válsága. A világban soha nem látott mértékben tombol a keresztényüldözés! Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.
  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
  • Nagykövet a tehetségek birodalmában
    A népdalt, annak közvetlensége, személyessége és természetes egyszerűsége okán mindenki magénak érezheti. Egy olyan, a régi paraszti kultúrából ránk maradt zenei örökség, melynek újra és újra meg kell találni helyét mindennapi életünkben, mai világunkban.
MTI Hírfelhasználó