Villámcsapás zavarta meg Orbán előadását
A világ jövője szempontjából kulcskérdés, hogy Ázsia az Európai Unió milyen együttműködést tud kialakítani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor megnyitotta az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) külügyminiszteri tanácskozását hétfőn Gödöllőn.
2011. június 6. 15:22

Olyan új világ alakult ki szédítő sebességgel a globális pénzügyi és gazdasági verseny következtében, amely megerősített együttműködést kíván, "többé nem lehetnek sikeresek a magányos harcosok" - jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor azt mondta, hogy az előttünk álló éveket az együttműködési formák és szövetségek keresése jellemzi majd, Európa keresi a gazdasági és politikai együttműködés leghatékonyabb formáit Ázsiával. "Európa és Ázsia együttműködése lehet az egyik kiindulópontja a gazdasági válság utáni világ megújulásának" - hangsúlyozta.

A miniszterelnöknek félbe kellett szakítania beszédét. Az MTI úgy értesült az EU-elnökségtől, hogy villámcsapás érte a kastély elektromos hálózatát, emiatt nem működött a hangosítás. A résztvevők mintegy 20 perces várakozás után elhagyták a termet, egy-másfél óra múlva, az ebéd után térnek vissza.

MTI
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó