Elkötelezett támogatóra találtak a kisvasutak
Magyarországon 23 kisvasút üzemel a turisták, elsősorban a gyerekes családok örömére.
2011. június 17. 11:10

Örömhír a kisvasutak kedvelőinek: június 11-én a Vendégváró.hu szállásfoglalási és utazásszervező portál, amely küldetésének tekinti a belföldi turizmus széleskörű népszerűsítését, hazánk értékeinek minél szélesebb körben való megismertetését,  együttműködési megállapodást írt alá Kisvasutak Baráti Köre Egyesülettel.

 

 

Az együttműködés értelmében a Vendégváró.hu tulajdonosa a Wellpress Kiadó Kft vállalja, hogy  a portálon történő szállásfoglalások nettó foglalási jutalékának 5 százalékát átadja az Egyesület részére marketing célú felhasználásra, melyet az Egyesület a  működő magyarországi kisvasutakat népszerűsítő,  egységes tematikájú, online és offline promóciós eszközök elkészítésére használhat fel. Az együttműködés egyelőre egy évre szól, és a pénzadományon kívül az együttműködés további formáira (közös kommunikációs lehetőségek) is kitér.

A Vendégváró.hu szállásfoglalási és utazásszervező portál 2003 óta van jelen az online turisztikai piacon, az idei évtől bővítette szolgáltatásait szállásfoglalással, a lehető legkorszerűbb, kontingenskezelési rendszer alapján, amely lehetővé teszi az egyszerű, gyors, biztonságos foglalást a hazai szálláshelyeken. Különlegessége, hogy a látogató mindent egy helyen talál: szállást, programot, látnivalót. Mindezt 2400 település, 36 ezer látnivalója színesíti, több mint 100 ezer oldalnyi tartalommal.

Az együttműködés aláírására a Budapesti Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán került sor a gyermekvasutas avatás alkalmából. A 170 frissen avatott gyermekvasutas közül a legjobb eredménnyel végző gyerekek a Vendégváró külön ajándékát, egy-egy útikönyvet kaptak. A Vendégvárót képviselő Esterházy György tréfásan meg is jegyezte, hogy a kötet tartalmát egy év múlva mindenkitől kikérdezi. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szarvas Ferenc a Magyar Államvasutak Zrt  elnök-vezérigazgatója, aki elmondta, hogy sok nehézséggel küzd a MÁV, de a gyermekvasutasok lelkesedése és a gyermekvasút működése felemelő és bíztató a jövőre nézve.

Bodrogközi Gábor, a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület elnöke elmondása szerint Magyarországon 23 kisvasút üzemel a turisták, elsősorban a gyerekes családok örömére. Ezek mindegyikét más-más szervezet üzemelteti, sokszor az erdészetek, amelyeknek a területén találhatóak. Anyagi helyzetük nem egyszerű: fenntartásuk ugyan nem kellene feltétlenül költséges legyen, de magasak a különféle pályadíjak és bevételi forrásként csak az utasok által kifizetett jegyekre számíthatnak, ezért folyamatosan nehézségekkel küzdenek.

A kisvasutak megfelelnek az ökoturizmus feltételeinek is: amennyiben nem motorizált járművekről van szó, az ökotudatos turisták is szívesen használják őket. A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület elnöke abban bízik, hogy a Vendégváró.hu portál és az azon szálláshelyet foglaló emberek által nekik juttatott adomány segítségével biztosítani tudják a kisvasutas közlekedésnek, ennek a hazai jellegzetességnek a hosszútávú fennmaradását.

A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület abban bízik, hogy a Vendégváró.hu portál és az azon szálláshelyet foglaló emberek által nekik juttatott adomány segítségével biztosítani tudják a kisvasutas közlekedésnek, ennek a hazai jellegzetességnek a hosszútávú fennmaradását. Szurkoljunk együtt, hogy minél többen vegyék igénybe a Vendégváró.hu szolgáltatásait és így növekedni tudjon a kisvasutak céljaira fordítható összeg.

vendegvaro.hu
MTI Hírfelhasználó