Nincs kegyelem?
Egy izgága forradalmár, bizonyos Geréb Ágnes elkötelezett élete és munkája következményeképpen nem lesz már tiltott gyümölcs a világ legtermészetesebb dolga.
2011. július 4. 10:53

Úgy esett, hogy hétvégén egy társaságba keveredtünk Tűzliliommal. A beszélgetés lassan ment, és inkább hallgattunk, mintsem hogy kémügyekről és alanyaikról szót ejtsünk. Majd kivárjuk a végét, végüket, végünket. De Tűzliliom nem azért kapta a nevét, hogy parázs vita nélkül távozzon bármilyen kerti vagy előkelősködő partiról, és véletlen lehet, de számos alkalommal rátapint a társaság gyenge pontjára.

Most éppen Geréb Ágnesre, egy intézményi orvoslobbi közepén. Tűzliliom sajnálta, hogy Geréb nem kapott kegyelmet, mert szerinte igazi bűnözőket is felmentettek már.

Erre aztán a jelenlévő orvoscsapat lecsapott. Hiszen Geréb is gonosztevő: elvették a diplomáját, eltiltották, ő meg mindezek ellenére felelőtlenül folytatta, és ebbe újra belehalt egy gyerek.

Tűzliliom szerint egészségügyi intézményben is történik ilyen, ám a benti orvosoknak hajuk szála sem görbül, még ha rendkívül gyanúsak is a körülmények. Az otthon szülés pedig a család döntése és felelőssége, és az államnak nem az lenne a dolga, hogy akadályozza, hanem hogy lehetővé tegye a választást arra nézvést, hogy ne csak az orvosok számára kényelmes futószalagon szülhessenek az asszonyok, hanem szeretteik körében is.

Orvoscsapat megint lecsapott. Állítólag Gerébnek még pénzzel támogatott egyháza is van/volt az otthonszüléshez, de esze ágában sem volt legalább egy mentőautót odaállítani a szülő nők házai elé. Egyébként is mindig hőzöngött, egy lázító volt világ életében.

A beszélgetésünkben persze senki nem tudott meggyőzni senkit a maga igazáról, de ahogy ott is, itt is elmondhatjuk, hogy egy izgága forradalmár, bizonyos Geréb Ágnes elkötelezett élete és munkája következményeképpen nem lesz már tiltott gyümölcs a világ legtermészetesebb dolga. Mert az orvoslobbi sokáig hathatós hadakozását megtörve, hamarosan lehetővé válik a törvényes és biztonságos otthonszülés. Tehát Geréb Ágnes életmunkája társadalmilag hasznos sikert hozott, amit meg is köszöntük neki néhány börtönév rásózásával. Az ilyen bűnözőknek tényleg nincs kegyelem?

Koronics Márton
MTI Hírfelhasználó