Nyert, mégis kiesett a Videoton
A Videoton ugyan 3-2-re legyőzte a Sturm Graz csapatát a labdarúgó BL-selejtező 2. fordulójának visszavágóján, de 4-3-as összesítéssel kiesett.
2011. július 20. 22:55

Legutóbb 2008-ban nem nyert egyetlen párharcot sem a magyar bajnok, akkor az MTK kettős vereséggel, 7-0-ás összesítéssel maradt alul a török Fenerbahcéval szemben ugyancsak a BL-selejtező 2. fordulójában.
A találkozót a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Videoton FC-Sturm Graz 3-2 (3-2)

Székesfehérvár, 8400 néző, v.: Stavrev (macedón)
gólszerzők: Elek (27.), Sándor Gy. (32.), Lipták (45+1.), illetve Hölzl (28.), Feldhofer (39.)
sárga lap: Alves (30.), Lipták (57.), illetve Wolf (35.), Pürcher (45+1.), Gratzei (71.), Standfest (75.)

Videoton: Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth G., Hector - Gosztonyi (Walter, 79.), Mitrovic, Elek (Polonkai, 65.), Sándor Gy. (Nikolics, 75.), Nagy D. - Alves

Sturm Graz:
Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher (Popkhadze, a szünetben) - Koch, Hölzl, Wolf (Ehrenreich, 83.), Weber - Muratovic, Szabics (Kienast, a szünetben)

A hazai szurkolókon semmi sem múlt a visszavágón, a találkozó előtt piros-kékbe öltözött az egész Sóstói Stadion és az ultrák egy félszektornyi Rákóczi-portréval utaltak a történelmi kuruc-labanc ellentétre. A fehérváriak támadó szellemben kezdtek, hiszen kétgólos hátrányt kellett ledolgozniuk és már az első tíz percben többször tesztelték Gratzei kapust. A 25. perctől felpörögtek az események az amúgy sem unalmas találkozón: előbb a macedón játékvezető nem vett észre egy 16-oson belüli osztrák kezezést, majd két perccel később Elek gólja "robbantotta fel" a stadiont. Egy perc elteltével azonban egyenlített a Sturm, mégpedig úgy, hogy az asszisztens - valójában téves - lesjelzésére leállt a Videoton teljes védelme. A sokk után gyorsan ébredt a hazai csapat, Sándor ismét előnyhöz juttatta övéit, de a félidő hajrájában ismét az osztrákok büntették a fehérvári védők és a kapus hatalmas hibáját. Ezzel még nem volt vége a játékrésznek, mert zárásként Lipták talált a Sturm kapujába reményt adva csapatának a folytatásra

Fordulás után még két gól hiányzott a magyar csapat üdvösségéhez, azonban a szünet és az egyre biztosabban futballozó vendégek megtörték a Videoton lendületét. A Graz őrizni tudta összesítésbeli előnyét, pedig a támadójátékot cserékkel erősítő piros-kékeknek volt lehetőségük a gólszerzésre. A helyzetek azonban kimaradtak és az elfáradó Sousa-csapat 3-2-es győzelemmel, de összesítésben mégis egygólos hátránnyal búcsúzott a nemzetközi porondtól. A kiesés ellenére a fehérvári közönség állva tapsolta a hazai játékosokat.

MTI nyomán