A sör mostantól az oroszoknál is alkohol
Dimitrij Medvegyev orosz elnök a héten aláírta azt a törvényt, amely szerint immár a sör is alkoholnak számít. Eddig ugyanis azok a sörök, amelyek alkoholtartalma nem haladta meg a 10 százalékot, élelmiszernek számítottak.
2011. július 22. 09:36

A szerdán aláírt törvény így immár lehetővé teszi a miniszterek számára, hogy a sör értékesítését is ugyanúgy ellenőrizhessék, mint a többi alkoholos termékét. Ez azért is fontos, mert Oroszországban az alkoholfogyasztás a WHO által előírt kritikus szint kétszeresét is megüti - írja a BBC.

Annak ellenére ugyanis, hogy a vodka már régóta nemzeti italnak számít, az utóbbi időben megnőtt a sör népszerűsége is, mivel az alkohol egyik egészségesebb alternatívájának tartják - ebben pedig az is közrejátszik, hogy élelmiszerként árulhatják, hiszen így értékesítését sem korlátozhatják a hivatalos szervek.

2013-tól azonban a sörre is ugyanazok a korlátozások lesznek érvényesek, amelyek a magasabb alkoholtartalmú italokra. A törvény értelmében ugyanis a jövőben az ital nem árusítható engedéllyel nem rendelkező kioszkokban, és az élelmiszerboltokban sem lesz értékesíthető a nap 24 órájában.

OrientPress Hírügynökség
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó