Több mint ezer embert vettek őrizetbe
Több mint ezer embert vettek őrizetbe a hét végén Mexikóban emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás gyanújával.
2011. július 25. 08:31

A mexikói rendőrség helyi idő szerint vasárnap közölte, hogy a hatóságok nagyszabású akciója során - emberi jogi szervezetek bejelentései alapján - olyan emberek után kutattak, akik Ciudad Juárez városában tűntek el. A razziákban 500 férfit és 530 nőt vettek őrizetbe, illetve kiszabadítottak a bűnözők fogságából húsz kiskorút.

A kilencvenes években mintegy 400 fiatal nőt öltek meg Ciudad Juárezben, ahol a legnagyobb a bűnözési ráta Mexikóban.
A hét végi műveletet emberjogi szervezetek panaszai nyomán vezényelték le. Ezek több tucat fiatal lány eltűnéséről tettek jelentést.
Egy civil szervezet szerint 2010-ben 59 nő tűnt el Ciudad Juárezben, míg Chihuahua állam más részein 48.

A mexikói hatóságok azt is bejelentették, hogy Veracruz kikötőjében egy ellenőrzés során hatvan tonna - három konténernyi-, Kínából származó vegyi anyagot foglaltak le, amely szintetikus kábítószer alapanyagául szolgál. Az anyagot transzformátorolajként akarták becsempészni az országba.
Mexikóban egyre gyakoribbak az ehhez hasonló fogások. 2010-ben a haditengerészet 200 tonnányi, szintetikus drogok előállításához használt vegyi anyagra bukkant Manzanillo kikötőjében.

MTI
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma
    Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó