Több mint ezer embert vettek őrizetbe
Több mint ezer embert vettek őrizetbe a hét végén Mexikóban emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás gyanújával.
2011. július 25. 08:31

A mexikói rendőrség helyi idő szerint vasárnap közölte, hogy a hatóságok nagyszabású akciója során - emberi jogi szervezetek bejelentései alapján - olyan emberek után kutattak, akik Ciudad Juárez városában tűntek el. A razziákban 500 férfit és 530 nőt vettek őrizetbe, illetve kiszabadítottak a bűnözők fogságából húsz kiskorút.

A kilencvenes években mintegy 400 fiatal nőt öltek meg Ciudad Juárezben, ahol a legnagyobb a bűnözési ráta Mexikóban.
A hét végi műveletet emberjogi szervezetek panaszai nyomán vezényelték le. Ezek több tucat fiatal lány eltűnéséről tettek jelentést.
Egy civil szervezet szerint 2010-ben 59 nő tűnt el Ciudad Juárezben, míg Chihuahua állam más részein 48.

A mexikói hatóságok azt is bejelentették, hogy Veracruz kikötőjében egy ellenőrzés során hatvan tonna - három konténernyi-, Kínából származó vegyi anyagot foglaltak le, amely szintetikus kábítószer alapanyagául szolgál. Az anyagot transzformátorolajként akarták becsempészni az országba.
Mexikóban egyre gyakoribbak az ehhez hasonló fogások. 2010-ben a haditengerészet 200 tonnányi, szintetikus drogok előállításához használt vegyi anyagra bukkant Manzanillo kikötőjében.

MTI
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó