A norvégiai apostoli nuncius és a merényletek
Emil Paul Tscherrig érsek a következőket nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak a norvég fővárosban július 22-én, pénteken elkövetett kettős merényletről:
2011. július 25. 08:36

„Mindnyájunkat mélyen megráztak ezek a rettenetes tények, ez a két merénylet, amelyek olyan sok halottat követeltek, főleg a fiatalok körében. Őszinte részvétünk minden érintett családnak és személynek. A norvégok számára nagy katasztrófáról van szó. Azt mondják, hogy a legnagyobb csapás, amely az országot a második világháború után érte. Valóban hihetetlen: Norvégia egy békés, rendkívül demokratikus és szabad ország. A történtek az egész lakosság számára nagy csapást jelentenek. Az emberi őrület ehhez hasonló tetteit nagyon nehéz megmagyarázni akár politikai, akár személyes okok motiválják. A katolikus egyház imádkozik és a vasárnapi szentmisében mindenütt megemlékezik a halottakról – nyilatkozta július 23-án, szombaton rádiónak Emil Paul Tscherrig érsek, norvégiai apostoli nuncius.

Magyar Kurír
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó