A norvégiai apostoli nuncius és a merényletek
Emil Paul Tscherrig érsek a következőket nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak a norvég fővárosban július 22-én, pénteken elkövetett kettős merényletről:
2011. július 25. 08:36

„Mindnyájunkat mélyen megráztak ezek a rettenetes tények, ez a két merénylet, amelyek olyan sok halottat követeltek, főleg a fiatalok körében. Őszinte részvétünk minden érintett családnak és személynek. A norvégok számára nagy katasztrófáról van szó. Azt mondják, hogy a legnagyobb csapás, amely az országot a második világháború után érte. Valóban hihetetlen: Norvégia egy békés, rendkívül demokratikus és szabad ország. A történtek az egész lakosság számára nagy csapást jelentenek. Az emberi őrület ehhez hasonló tetteit nagyon nehéz megmagyarázni akár politikai, akár személyes okok motiválják. A katolikus egyház imádkozik és a vasárnapi szentmisében mindenütt megemlékezik a halottakról – nyilatkozta július 23-án, szombaton rádiónak Emil Paul Tscherrig érsek, norvégiai apostoli nuncius.

Magyar Kurír
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó