Kataton Tóta, aberrált Gyurcsány és Kiss, a Kárpátok Géniusza
Sok mindent lehet mondani az előadásról – de anyag az volt benne. Van miről, lett volna miről vitatkozni vele.
2011. július 26. 10:33

„Amire szükségünk van, az az intellektuális mértéktartás” – mondta a magyar miniszterelnök, amikor egy nagy ívű képet vázolt fel arról a korszakváltásról, amelyben már benne vagyunk. Nagy ívű képet felvázolni a témában nehéz egy előadás keretein belül – a miniszterelnök által jelzett 20 perc is 37 percig tartott.

Sok mindent lehet mondani az előadásról – de anyag az volt benne. Van miről, lett volna miről vitatkozni vele.

Ehhez képest az utána következő sajtó agyarkodás színvonala még a szokásosnál is lejjebb volt. Indult az egész egy HVG tudósítással, ami inkább publicisztika volt – a nem szeretett miniszterelnökről, meg a hanyatló nyugatról. Aztán ebből Tóta W. bazmegozott egyet, mondván, hogy Orbán Viktor már teljesen „kataton”: szellemileg ki van üresedve jól, hogy ilyeneket beszél – folyton. Még véletlenül sem az eredeti beszéddel vitatkozott. Intellektuálisan odáig már nem sikerült eljutnia.

Aztán Gyurcsány is beszállt. Ő Orbán „aberrált” gondolatairól beszélt, meg arról, hogy nincs is vége a jóléti társadalomnak – mindezt anélkül, hogy a miniszterelnök egyetlen létező gondolatára is reagált volna. Emellett vagy ezért zavarosnak és ellenforradalminak találta a szöveget.

Aztán jött a Hírszerzőn egy Kiss nevű fiú – aki még sok kommentet és kattintást hoz még a Mandinernek – és egy barikádos huszárvágással a Kárpátok Géniuszának szerette volna kinevezni a miniszterelnököt, aki Levédiába akarja visszatolatni az országot.

Az önfeledt sarazásnak végül Kumin vetett véget egy blogbejegyzésben. T ürelmesen kimutatta, hogy a HVG tálalásában mennyire ferdült el a tusványosi beszéd, és az adott kitétel a hanyatló nyugatról nem így hangzott el. (Tótával kapcsolatban egy réges-régi disznóságra is felhívta a figyelmet, amikor a „van-e élet az EU-n kívül” kérdéskör évtizedes kultúrhistóriáját felelevenítette. Tóta több mint egy évtizede ezzel a kataton baromsággal szórakoztatja magát...)

Szóval ez a polémia is megmutatta, hogy nem „A” nyugatnak van vége – és főként nem Európának. Egyszerűen annak van vége, amit a kimúló korszak elitje, a pc baloldal összerakott a nyugatnak. Az efféle tudósításokat rittyentő nagyon színvonalas HVG, az „aberrált” Gyurcsány és a „kataton” Tóta világának: a szakmát mélyen megvető újságíró, a szellemileg és eszmeileg teljesen kiüresedett politikus és a hazugságokat ismételgető „entellektüel” tündöklésének.

A jóléti államnak vége van, mint a botnak. (Köszönjük meg az efféle színvonalas újságírásnak, az aberrált politikusoknak és a kataton entellektüeleknek.) Ez igaz a szellemi életben, de még az újságírásban is.

A munkaalapú társadalom ideje következik. Meg az intellektuális mértéktartásé. Remélem.

PunkRhétor
MTI Hírfelhasználó