Sosem féltem a haláltól, de - az élve eltemetett vallomása
Soha nem féltem a haláltól, de most megtapasztaltam, hogy utolsó pillanataiban az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét – írta internetes naplójában az a fiatalember, akit élve elástak az elmúlt napokban Csepelen. Az erdélyi származású, de jó ideje Budapesten élő M. M. egy szerb származású férfival barátkozott össze, és adott is neki kölcsön kisebb összegeket. Amikor M. M. fizetést kapott, a szerb férfi elhívta a Csepel melletti erdőbe, egy viskóban élő roma ismerőseihez.
2011. augusztus 12. 08:27

Ott kötéllel fojtogatni kezdték a fiatalembert, aki többször elájult, majd kirabolták, telefonját, pénzét és bankkártyáját is elvéve tőle. Az eszméletlen embert egy előre kiásott árokba temették, guggoló pózban, mellkasig elföldelve. A szerb férfi azt mondta társának, ezt a katonaságnál tanulta, és így megnehezedik a föld, és lassan megfullad. „Azért nem öltek meg, mert nem bíztak abban, hogy a tőle elrabolt bankkártyához a kínzás során jó PIN kódot adtam” – írta. A fiatalember ki tudta szabadítani kezét a béklyóból, és kiásta magát, majd összekötözött lábbal elmenekült a töltés felé. Ahogy biztonságban érezte magát, kioldotta a béklyóit, és az őt követő kutyát is elkergette. Azt mondja, később a járókelők közül senki sem adta oda a telefonját, hogy a rendőrséget hívja, ezért hazáig kellett szaladnia. „Csak azt mondom nektek, hogy a magyar rendőrség a legjobb, a gyilkosaimat máris elkapták – 24 óra sem telt el – írta a világhálón.

Hárman követték el?

Mint ismert, több holttestet hantolt ki a rendőrség Csepel egy elhagyott erdős területén csütörtök este. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügy részleteiről, ám a sajtóban megjelent információk alapján feltehetően sorozatgyilkosság történt, és valószínűsíthető, hogy a bűncselekményeket hárman követték el; egy szerb állampolgárságú férfi és egy magyar házaspár.

MNO, MTI
Címkék: