Pali bácsi esete a sós bucival
...bármilyen műfajban képes maradandót alkotni, legyen az görög sorstragédia, zenés bohózat vagy romantikus táncjáték...
2011. augusztus 13. 07:46

Mint a szaksajtó (Acta Bulvariensis, ismertebb nevén Blikk) több ízben is megírta, Pali bácsi valójában fut, mint nyúl, fürge, mint a csík, a sós buci által okozott baleset ellenére esténként 20/100-at fut a paradicsomtövek között, sőt egyes megfigyelések szerint szaltót is ugrik a veteménysorok végén, amikor azt hiszi, hogy senki nem látja. A legújabb hírek szerint az orvos szakértők meccse 2:1, Pali bácsi hátrányára, akinek combcsontján immár milliók csüggnek. Röntgenképei a legkurrensebb aukciók darabjaivá válhatnak, „Csípő keretben” (30x40, olaj, vászon), „Combcsont rövid perspektívában” (20x20, nyomat /autó általi/), „A kapáló Pál” (20x20, tus), és hálát adhat az Istennek, hogy sérülése nem valamely érzékenyebb testrészét érintette, mert akkor most egy ország foglalkozna a golyóival, természetesen az emberi méltóság legmélyebb tiszteletben tartása mellett.

A szappanopera szeptemberi folytatásában a közönség egyébként jelentős védői alakításra számít, az azonban még titok, hogy pontosan melyik szálra fűzik fel a sztorit. Elképzelhető, hogy a „buci feje megsérült” irány kerül ki győztesen, valószínűbb azonban, hogy „A vén szimuláns” forgatókönyv győz, mely esetben immár abszolút főszereplővé léphet elő a bal csípőízületi funkció, unikumot teremtve ezzel a világirodalomban.   

A legutolsó információk szerint a védő minden buci-rajongót megnyugtatott: bármilyen műfajban képes maradandót alkotni, legyen az görög sorstragédia, zenés bohózat vagy romantikus táncjáték, számára a lényeg, hogy egy jól sikerült előadás után sós buci hibája, véralkoholszintje, valamint drogteszt-eredménye immár végképp le lesz szarva.

A Nemzeti Színház művészeinek pedig innen kívánunk sós bucikban gazdag közutakat.

Porpanek José Armando
MTI Hírfelhasználó