Várszegi eladta az MTK-t
Megvált az MTK labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonjogától Várszegi Gábor.
2011. augusztus 23. 12:10

Negyven százalékban az anyaegyesület, azaz az MTK SE, harminc százalékban az MTK Hungária FC, húsz százalékban Domonyai László, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, tíz százalékban pedig Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia igazgatója lett tulajdonos.

Amint az a keddi, agárdi sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben igazgatótanács felel a futballklub ügyeiért, ennek vezetője Deutsch Tamás, az MTK SE elnöke lesz.

Domonyai László elmondta, hogy az ügylet pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra, ugyanakkor a Népszabadság kedden arról számolt be, hogy Várszegi egyelőre egy jelképes összegért adta át a tulajdonjogot, hogy aztán az egyesület hosszú távú, évtizedes távlatú szerződés alapján fizessen érte. Ezzel kapcsolatban Domonyai az MTI érdeklődésére csak annyit árult el, hogy amikor a Várszegi-féle Fotex-csoport 2008-ban Luxemburgba tette át székhelyét, az üzletember azt mondta, az arra általa alkalmasnak ítélt személyeknek egy forintért adná át a zrt. irányítását.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke és az új tulajdonosi kör vezetője legfőbb feladatként a jelenleg másodosztályú futballcsapat élvonalba juttatását jelölte meg.
"Világos elképzeléseink vannak a jövőről. Az az egyedüli elfogadható teljesítmény mindannyiunktól, ha az együttes visszajut az élvonalba."

Hozzátette: jelen pillanatban az anyagi feltételek is adottak a sikeres szerepléshez, öt-tíz évre van már egy kidolgozott struktúra.

"Ez a változás a megerősödést jelentheti a labdarúgásnak, az egyik legsikeresebb magyar csapat az anyaegyesületéhez tér haza" - fogalmazott.

Deustch Tamás köszönetet mondott Várszegi Gábornak - aki egyébként nem volt ott a Sándor Károly Akadémián tartott sajtótájékoztatón - azért a munkáért, amelyet az elmúlt 16 évben végzett:

"Azt gondolom, egész Európában nem sok olyan csapat van, amelyiknek a tulajdonosa ne fogadná el azokat az eredményeket, amelyeket az MTK elért ebben az időszakban."

Várszegi Gábor 16 évig volt az MTK labdarúgóklubjának tulajdonosa, ez idő alatt négy bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet és két Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett a kék-fehér csapat. Amint arra Domonyai László emlékeztetett: Várszegi Gábor többek között először honosította meg Magyarországon a profi klubok modelljét, az ő vezetése alatt elsőként érkezett világhírű edző Magyarországra Henk ten Cate személyében. 2001-ben létrehozták a Sándor Károly Akadémiát, amelyből azóta 50 profi futballista került ki, és 20-an szerződhettek külföldre.

MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
 • A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!
  "Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő.
MTI Hírfelhasználó