Kim Dzsong Il lemond az atomprogramról?
Észak-Korea kész leállítani a nukleáris rakéták tesztelését, és feltétel nélkül hajlandó újra tárgyalóasztalhoz ülni atomprogramjáról. Ezt az orosz elnök szóvivője jelentette be, miután Dmitrij Medvegyev tárgyalásokat folytatott Kim Dzsong Illel egy szibériai katonai bázison.
2011. augusztus 24. 17:03

A kommunista állam 2009-ben fagyasztotta be az atomfegyverei leszereléséről szóló tárgyalásokat, válaszul az ellene életbe lépett szankciókra. Az Egyesült Államok kezdeményezésére indult tárgyalássorozat célja, hogy Észak-Korea leállítsa fegyverkezési programját. Az ázsiai országnak a becslések szerint hat atombombára elegendő nukleáris alapanyaga van, és már több kísérleti atomrobbantást is végrehajtott.

HírTV nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó