Kim Dzsong Il lemond az atomprogramról?
Észak-Korea kész leállítani a nukleáris rakéták tesztelését, és feltétel nélkül hajlandó újra tárgyalóasztalhoz ülni atomprogramjáról. Ezt az orosz elnök szóvivője jelentette be, miután Dmitrij Medvegyev tárgyalásokat folytatott Kim Dzsong Illel egy szibériai katonai bázison.
2011. augusztus 24. 17:03

A kommunista állam 2009-ben fagyasztotta be az atomfegyverei leszereléséről szóló tárgyalásokat, válaszul az ellene életbe lépett szankciókra. Az Egyesült Államok kezdeményezésére indult tárgyalássorozat célja, hogy Észak-Korea leállítsa fegyverkezési programját. Az ázsiai országnak a becslések szerint hat atombombára elegendő nukleáris alapanyaga van, és már több kísérleti atomrobbantást is végrehajtott.

HírTV nyomán
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó