A baloldal nyomorúsága, meg a nyurga szemüveges
Az a pofozkodás, ami a túlélésért megy a pártban, mindenekelőtt az alkalmasságról szól.
2011. szeptember 6. 12:16

Sokan megírták már, hogy – hát, hogyan is lehetne ezt szalonképesen megfogalmazni? – Gyurcsány és Gréczy meghibbant. A fácsén és a blogon napi rendszerességgel közzétett véleményük szerint a magyar demokrácia történetének legnagyobb buktáját összevariáló kormányfő és kormányzati munka szuper volt, egyébként meg Gyurcsány nagy ember. Mindenről a zOrbán tehet, aki meg a főgonosz. Mindezt olyan elképesztő acsargással , bicskanyitogató pökhendiséggel és a valóvilág realitásaitól oly annyira elrugaszkodva teszik, hogy az ember nem tud nem röhögni rajtuk.

Arra, hogy mi szükségük van erre, az MSZP minapi sajtónyilatkozata, miszerint „keményebbek lesznek”, megmutatta. Az a pofozkodás, ami a túlélésért megy a pártban, mindenekelőtt az alkalmasságról szól. Arról, hogy ki tud lenni Orbán Viktor alkalmas kihívója. Az áltag emeszpés szerint az akitől jobban „fél” a miniszterelnök – gondolják házon belül. Így mindenki Orbánon át akar visszakapaszkodni.

Hát, ezért ez a sok hülyeség, a nyolcéves épülő-szépülő, nem is deficites országról, meg szörnyeteg Orbánról. Azt a réteget ugyanis, amit megpróbálnak maguk alá kaparni, nem a valóság érdekli, hanem egy szappanopera, amelynek a nyurga szemüveges a főszereplője. A show-t meg etetni kell, különben mindenki leszokik a nézéséről.

A jobboldal persze remekül szórakozik. Gyurcsány eddig a fasorban sem volt, irodalmi munkássága pedig mindig bizonyítja, hogy jól van ez így.

A dolog most azonban egyszerre megszűnt tét nélküli lenni. Gyurcsányt bíróságra citálják. Van bűne elég – morálisan mindenképpen. De ez eddig csak vélemény. A kérdés: lehet-e bizonyítani? Találkozik-e egyszer s mindenkorra Gréczy és Gyurcsány a valósággal, vagy mártírként tovább rugóznak? Ha a per(EK) felmentéssel zárul(NAK), akkor talán visszatérhetnek – a jobboldal nagy örömére – a párt vezetésébe.

Mesterházynak és az őt támogatóknak, ha játékban akarnak maradni, most már mutatniuk kell valamit. De őket is megbénítja a baloldal nyomorúsága: a vízió teljes hiánya, a politikai tartalom teljes hiánya, és a munka teljes hiánya. Toposzok és közhelyek és üres kommunikáció, zOrbánozás. Diagnózis, párt- és közösségépítés semmi.

A pályafutás vége közeledik.

PunkRhétor
MTI Hírfelhasználó