Gyurcsány őszödi beszédének új interpretációja
Nem az őszödi beszéd, hanem a jobboldal hergelte az utcán lévőket 2006-ban. Így látja Gyurcsány Ferenc az 5 évvel ezelőtt történteket. A volt szocialista kormányfő a győri MSZP - őszirózsa fesztiválján beszélt erről. A politikus nemcsak ebben, hanem a sukorói telekcsere ügyében is ártatlannak vallja magát, és ismét a legfőbb ügyészt vádolta, aki szerinte 30 ezüstért eladta a lelkét a jelenlegi hatalomnak.
2011. szeptember 19. 08:38

Aggódó szimpatizánsok várták Gyurcsány Ferencet a győri MSZP őszirózsa családi fesztiválján. A volt szocialista kormányfőt miniszterelnökként konferálták fel. Beszédében azt mondta: másfél év jobboldali kormányzás után végre ki kell adni a jelszót. Orbánnak mennie kell! - harsogta a rendezvényen Gyurcsány.

A szocialista politikus szerint az Orbán-kabinet megválasztása óta visszahozta az ötvenes évek hangulatát, mert az embereknek újra félniük kell. Mentelmi jogával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: tisztább a lelkiismerete, mint Polt Péter legfőbb ügyésznek.

- Orbán vazallusa, a legfőbb ügyész a feje tetejére is állhat miattam. De biztos lehet benne, kettőnk közül neki lesz rosszabb, mert a lelkiismerete élete végéig nem fogja hagyni nyugodni, hogy 30 ezüstért eladta a lelkét, a tisztességét. Úgy fog járni, mint Júdás, mert ez az árulók legnagyobb büntetése - mondta a volt szocialista kormányfő.

Gyurcsány Ferenc nemcsak a sukoró ügyben tartja magát ártatlannak. Szerinte a 2006-os eseményekért nem az őszödi beszéd, hanem a jobboldal a felelős. A terrorcselekmény gyanújáról a hírTV stábjától értesült.

- Nem hallottam róla, de nézze, sokkal több butaságot is szoktak mondani, ne minősítsünk minden, mert akkor holnap reggelig is itt fogunk ülni. A jobboldal magatartása 2006-hoz úgy foglalható össze, hogy előbb volt meg a vád, a gyanúsítás és utána a vizsgálat. Nem kellett ahhoz Balsai-jelentés, hogy tudjuk, hogy 2006 óta az a jobboldal, amely hergelte az utcán lévőket, most tolja el a felelősséget magától, és keres valamiféle bűnbakot a maga helyére - mondta Gyurcsány Ferenc.

Arra azonban öt évvel a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után sem volt hajlandó válaszolni, hogy ki lehet a kiszivárogtató. Pedig Gyurcsány Ferenc korábban 3 nevet is leírt, amit egy zárt borítékban nyújtott át az MSZP jelenlegi elnökének. Mesterházy Attila olvasatlanul darálta le a levelet.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 5. évfordulóján országszerte tüntetéseket tartottak. Debrecenben 2006 óta 1500 napig demonstráltak a kormány lemondását követelve.

hírTV
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó