Oszkót is beidézik Sukoró miatt
Megkapta az idézést a Fejér Megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter. A Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere lapunknak elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia.
2011. október 7. 10:12

A magyar állam által Joav Blum üzletember ellen 2009 őszén megindított érvénytelenségi per legutóbbi tárgyalásán vetődött fel, hogy hallgassák ki tanúként az ügyben Oszkó Pétert. A volt pénzügyminiszter kérdésünkre most elmondta: a Fejér Megyei Bíróságtól megkapta az idézést. Hozzátette: emlékeiből táplálkozva számol majd be a történtekről. Felidézte: 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy a zrt. indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt. 

Az izraeli–magyar állampolgárságú üzletember az országos kaszinóépítési láz időszakában, 2007-ben és 2008-ban vásárolt meg egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst hasonló célokra. Végül azonban túladott a három külterületi ingatlanon – írja a Magyar Nemzet.

Magya Nemzet nyomán
  • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
    Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
  • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
    Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
  • A magyar vármegye hagyománya és jövője
    A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó