Oszkót is beidézik Sukoró miatt
Megkapta az idézést a Fejér Megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter. A Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere lapunknak elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia.
2011. október 7. 10:12

A magyar állam által Joav Blum üzletember ellen 2009 őszén megindított érvénytelenségi per legutóbbi tárgyalásán vetődött fel, hogy hallgassák ki tanúként az ügyben Oszkó Pétert. A volt pénzügyminiszter kérdésünkre most elmondta: a Fejér Megyei Bíróságtól megkapta az idézést. Hozzátette: emlékeiből táplálkozva számol majd be a történtekről. Felidézte: 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy a zrt. indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt. 

Az izraeli–magyar állampolgárságú üzletember az országos kaszinóépítési láz időszakában, 2007-ben és 2008-ban vásárolt meg egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst hasonló célokra. Végül azonban túladott a három külterületi ingatlanon – írja a Magyar Nemzet.

Magya Nemzet nyomán
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
 • A magyar kormány válságkezelésből is jelesre vizsgázott
  Jó hír számunkra, hogy a magyar nemzeti Kormány elsők között volt, akik időben meghozták a megfelelő döntéseket, elkerülve a máshol tapasztalható tragikus forgatókönyveket, így reményeink szerint a válságból való kilábalás gyors lehet.
 • Fiatal tunéziai bűnözők indultak meg Európába
  Újra a tunéziai bűnszervezetek irányítják a migrációt, ezért fiatal, büntetett előéletű migránsok érkeznek az összeroppanás szélén lévő Olaszországba.
MTI Hírfelhasználó