Oszkót is beidézik Sukoró miatt
Megkapta az idézést a Fejér Megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter. A Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere lapunknak elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia.
2011. október 7. 10:12

A magyar állam által Joav Blum üzletember ellen 2009 őszén megindított érvénytelenségi per legutóbbi tárgyalásán vetődött fel, hogy hallgassák ki tanúként az ügyben Oszkó Pétert. A volt pénzügyminiszter kérdésünkre most elmondta: a Fejér Megyei Bíróságtól megkapta az idézést. Hozzátette: emlékeiből táplálkozva számol majd be a történtekről. Felidézte: 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy a zrt. indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt. 

Az izraeli–magyar állampolgárságú üzletember az országos kaszinóépítési láz időszakában, 2007-ben és 2008-ban vásárolt meg egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst hasonló célokra. Végül azonban túladott a három külterületi ingatlanon – írja a Magyar Nemzet.

Magya Nemzet nyomán
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • Kocsis Máté: az Országgyűlés nem cirkusz vagy állatkert
  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
 • Kihalhat a magyar nyelv?
  Lesz-e magyar nyelv a 30. században? És ha igen, milyen? Megértenénk vagy a szókincsváltozás miatt ez eleve elképzelhetetlen? Eőry Vilma, Pomozi Péter és H. Tóth Tibor nyelvészekkel, a Magyarságkutató Intézet munkatársaival a várható változásokról és nyelvünk helyzetéről beszélgettünk a magyar nyelv napja alkalmából.
 • Nemzeti stadiont kap a magyar labdarúgó válogatott
  Már csak két nap van hátra az újjászületett Puskás Ferenc Stadion megnyitásáig. Pénteken a Magyarország-Uruguay meccsel avatják fel az új, többfunkciós Puskás Arénát. Csaknem 68 ezer ember szurkol majd a nyitómérkőzésen, ahol egyúttal a 2018-ban visszavonult Gera Zoltánt is elbúcsúztatják, a Real Madrid pedig sztárvendégeket küld az ünnepélyes megnyitóra.
MTI Hírfelhasználó