Kínos - Lopáson kapták az "év polgármesterét"
Tiszatenyő első embere a vadászati tilalom ellenére több vadat is lelőtt, a rendőrség lopás vétsége miatt indított ellene eljárást.
2011. október 17. 11:00

A vadászati tilalom ellenére több vadat is lelőtt egy 49 éves tiszatenyői férfi szeptember végén a Határvölgyi Vadásztársaság területén; az ügyben lopás vétsége miatt indult eljárás.

Szeptember 27-én a vadásztársaság hivatásos vadásza és a vele lévő sportvadász tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a társasághoz tartozó területen egy férfi - a vadászati tilalom ellenére - egy őzsutát és négy vadnyulat ejtett el. Közölték azt is, hogy az illető nem tagja a vadásztársaságnak. Kiderült, hogy tiszatenyő polgármestere a tiltott helyen vadászó férfi.

A férfi a cselekményt elismerte, a rendőrség nem vette őrizetbe, az eljárás során lopás vétsége miatt kell felelnie.

Ahogy azt a Népszava pénteki számában megírta: a vadőrök Tiszatenyő polgármesterét, Kazinczi Istvánt érték tetten, amint idegen területen vadászott. Az elöljárónál házkutatást tartottak. A megyei vadászkamaránál megerősítették, tudnak az esetről.

Egyébként Kazinczi épp azon a napon vehette át az „Év Polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű díjat Jászberényben, a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén, amikor a rendőrség az ügyben megkezdte a vizsgálatot.

MTI
  • A hazafiságról beszéltem, és ezt kigúnyolták
    „Még el sem mondtam, mit akarok, már tüntettek ellenem.” A rendszerváltás utáni és a mai kultúrharcokról, valamint a magyarság sorskérdéseiről is kérdezzük Andrásfalvy Bertalant, Antall József egykori kultuszminiszterét, aki idén lesz 90 esztendős. Szerinte a kultúrpolitikai vitákban „szakmai érveknek kellene előtérben lenniük, illetve annak, hogy milyen elkötelezettség van egy ügyben a nemzet iránt”.
  • Bayer Zsolt: Na végre!
    Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
MTI Hírfelhasználó