A gyógyturizmussal élénkíthető Magyarország turizmusa a FÁK országokban
Az egészség- és gyógyturizmus területén lát lehetőséget a Magyarországra irányuló turizmus élénkítésére a FÁK országokban Oleg Ermilov, az 1000 Út utazási iroda egyik tulajdonosa.
2011. október 30. 09:06

A FÁK országokból beutaztató egyik legnagyobb iroda társtulajdonosa az MTI-nek azt mondta: ezekben az országokban még nem ismerik eléggé Magyarország termálvizeinek előnyeit és az egészségügyi szolgáltatások színvonalát, így ezen a területen még nagyon jól kiaknázható lehetőségek vannak.
Elmondta: az orosz és más FÁK-országokból érkező utasok a legtöbb pénzt költő vendégek között vannak. Magyarországra jellemzően a középréteghez tartozó turisták érkeznek - tette hozzá.
Oroszországból évente mintegy százezer, Ukrajnából mintegy kilencvenezer turista érkezik Magyarországra. Magyarországról főleg Oroszországba, Szentpétervárra látogatnak a magyar turisták, a FÁK egyéb államaiba kevesen utaznak. Annak ellenére, hogy Ukrajna szomszéd ország, kevésbé ismert a magyarok számára - ismertette Oleg Ermilov.
A Visegrádi 4-ek idegenforgalmi irodáival együtt a magyar 1000 Út iroda oroszországi körúton népszerűsítette Magyarország turizmusát. Nemrégiben Rosztovban, Krasznodarban és Szocsiban mutatták be szakmai közönségnek Magyarország turisztikai látnivalóit.
A 2001-ben alakult 1000 Út iroda a válság kirobbanásáig évi 10-20 százalékos forgalombővülést ért el, azóta pedig a kiutaztatást stagnálás jellemzi, a beutaztatásban továbbra is évi 10-15 százalékos a növekedés.

MTI
MTI Hírfelhasználó