Tarlós a demonstráció elhalasztását kéri a szmog miatt
Tarlós István főpolgármester arra kéri a főváros 12 pontjára félpályás útlezáró-demonstrációt szervezőket, hogy akciójukat halasszák el, tekintettel a budapesti légszennyezettség magas értékeire - közölte a Főpolgármesteri Hivatal péntek reggel az MTI-vel.
2011. november 4. 10:12

A főpolgármester emlékeztet arra, hogy pénteken reggel 6 órától a fővárosban el kellett rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - írta Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató a közleményben.

A LIGA Szakszervezetek országos demonstrációja mintegy száz helyszínt érint, a félpályás útlezárások 7 órakor kezdődtek; a fővárosban tizenkét ponton tartanak útlezárást.

Pénteken kora reggel már torlódás alakult ki az M1-M7 bevezető szakaszán, a XI. kerületi Budaörsi úton, illetve a XV. kerületben, az M3-as autópálya fővárosba vezető részén - tapasztalták az MTI tudósítói.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a demonstráció oka a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége, azaz a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

MTI
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó