Szimulált szimulátor?
Otthonteremtés vagy kilátástalanság? Jön a munkahelyi kaució? Hogyan módosult az ittas vezetésről szóló jogi szabályozás? Miből áll az 1557 milliárd forint értékű nyugdíjpénztári vagyon? A vörösiszap-katasztrófát aranybányaként kezelő ügyvédi munkaközösség? Milyen jövőt szánnak a Tanyafejlesztési Programnak? Kilakoltatás a fűtési szezonban? Mi számít pofátlan végkielégítésnek? Van-e még lejjebb? Mennyit ér 150 ezer megszületendő magyar gyermek?
2011. november 6. 10:54

Biztosak lehetünk benne: hétfőn sem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatos üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza az új kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik…

 

INTERPELLÁCIÓK

 

GÚR NÁNDOR, (MSZP): „Miért akarja megnyomorítani a dolgozókat a kormány az új Munka törvénykönyvével?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

Z. KÁRPÁT DÁNIEL, (Jobbik): "Otthonteremtés vagy kilátástalanság?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

BORBÉLY LÉNÁRD, (Fidesz): "Hogyan módosult az ittas vezetésről szóló jogi szabályozás?" címmel- a belügyminiszterhez.

 

SCHEIRING GÁBOR, VÁGÓ GÁBOR, (LMP): "Miért rejtegeti a kormány az Országgyűlés elől, hogyan gazdálkodik és miből áll az 1557 milliárd Ft. értékű nyugdíjpénztári vagyon?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

 

TÓTH CSABA, (MSZP): "Szimulált szimulátor?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.

 

PÁL BÉLA, (MSZP): "A Fidesz még nem tiltakozott Önnél a növekvő benzinár miatt?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

EGYED ZSOLT, (Jobbik): "Mi a kormány álláspontja és szándéka a túlbürokratizált, és ezáltal működésképtelen mezőgazdasági szaktanácsadás jelenlegi mélypontról történő elmozdítása ügyében?" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez.

 

FARKAS GERGELY, (Jobbik): "Miért nem tett semmit a kormány a gyógyszerfüggőség visszaszorítása érdekében?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.

 

KÉRDÉSEK

 

TUKACS ISTVÁN, (MSZP): "Milyen mértékű elbocsátásokra számíthatunk az amúgy is hiányszakmának számító egészségügyben?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.

 

FERENCZI GÁBOR, (Jobbik): "Mennyibe fog kerülni az adófizetőknek összesen a vörösiszap-katasztrófát aranybányaként kezelő ügyvédi munkaközösség?" címmel - a belügyminiszterhez.

 

BALOGH JÓZSEF, (Fidesz): "Milyen jövőt szán a Nemzeti Együttműködés Kormánya a Tanyafejlesztési Programnak?" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez.

 

VÁGÓ GÁBOR, (LMP): "Közeleg a tél: Miért folyik kilakoltatás a fűtési szezonban?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.

 

GÕGÖS ZOLTÁN, (MSZP): "Jön a munkahelyi kaució?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

BOLDVAI LÁSZLÓ, (MSZP): "Van-e még lejjebb?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

BERTHA SZILVIA, (Jobbik): "Mi számít pofátlan végkielégítésnek, és mikor jár a méltányossági mentesség 98 százalékos különadó alól?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.

 

ENDRÉSIK ZSOLT, (Jobbik): "Mennyit ér a nemzetnek 150 ezer megszületendő magyar gyermek?" címmel - a nemzeti erőforrás miniszterhez.

Bartha Szabó József
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyulai Várszínház – Ahol a művészet felszabadít
  Figyelmet fordítunk a nemzeti múltunk különböző eseményeit feldolgozó darabok bemutatására. Lásd például idén A veszett brigadéros, a Zenta, 1697, a Karády zárkája, a Tóték, a Pornó – Feleségem története, az Eltűntek, A kassai polgárok, Hallgatni akartam című előadásokat. Idén négy előadásunk foglalkozik külön Trianonnal, illetve a következményeivel.
 • A nép uralma
  Amikor a szemünk láttára hullik szét a nyugatias demokrácia, egyre sürgetőbb lenne elgondolkodnunk, hogy vajon mi jöhet az összeomlás után.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
MTI Hírfelhasználó