Kövér: bűn volt a délvidéki magyarok elleni kommunista népirtás
A délvidéki magyarok tízezrei ellen elkövetett kommunista népirtás bűn volt, ennek kimondásához nem szükséges semmi más, csak józan ész és keresztény erkölcs - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a délvidéki vérengzés áldozataira emlékezve pénteken a Parlamentben.
2011. november 25. 21:19

A Délvidéki Magyar Golgota elnevezésű országos megemlékezés nyitórendezvényén Kövér László a Vajdasági Autonóm Tartomány parlamentjének jelen lévő alelnökéhez és a Dejan Sahovic budapesti szerb nagykövethez fordulva azt kérte, tolmácsolják a felelős szerb politikai osztálynak, hogy nincs teljes értékű szerb-magyar jövő az 1944-45-ben ártatlanul lemészárolt délvidéki magyaroknak nyújtott végtisztesség nélkül.

Azt javasolta, Délvidékén jövőre közösen helyezzék el egy olyan emlékmű alapkövét, "amellyel kifejezik, hogy szerbek és magyarok az egymás sérelmére elkövetett bűnökkel nem élnek együtt".


Branimir Mitrovic, a Vajdasági Autonóm Tartomány parlamentjének alelnöke arról beszélt, hogy egyetlen háború sem ér véget, amíg be nem gyógyul az összes seb, amelyet okozott.

MTI
MTI Hírfelhasználó