Gyurcsány ezt megúszta!
A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt az egykori Gyurcsány-villa közműszámlái kapcsán, miután a gázórát csak azt követően szerelték fel a telken, hogy a bukott kormányfő megvált az üdülőtől.
2011. december 5. 11:50

A nyomozás a Magyar Hírlap cikke nyomán indult, s érintette a balatonőszödi kormányüdülő egyes beruházásait és rendszeres kiadásait, amelyen a gyakorlatban a kormányüdülőből kihasított Gyurcsány-villát kell érteni. Az eljárást azonban már az idén júliusban – mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény – megszüntette az NNI – tudta most meg a Magyar Hírlap Bartha László szóvivőtől.

A kormányüdülőből kihasított őszödi vízparti ingatlant Gyurcsány Ferenc 1994-ben vette lízingbe az államtól, majd azt egy állami vállalat tíz évre visszabérelte az Altustól. A futamidő végén Gyurcsány cége, az Altus maradványértéken, nagyjából ötmillió forintért megvásárolta az ingatlant. A kizárólagosan Gyurcsány tulajdonában álló cég aztán 2010 júliusában megvált az értékes portékától, előbb egy illatszer-kereskedő vásárolta meg, majd három hónappal később egy ciprusi offshore-vevőnél landolt az üdülő, amely nagyjából negyedmilliárd forintért kelhetett el.

Ekkor derítette ki a Magyar Hírlap, hogy a telken a gázórát is az új tulajdonos szereltette fel. Kérdés kapcsán nyomozás indult a gázszámlák ügyében, de ez is csak úgy végződött, mint a többi, Gyurcsánnyal kapcsolatos feljelentés. A kormányüdülő felett felügyeletet gyakorló Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig tavaly november óta nem válaszol a többször is megismételt kérdésre: ki fizette tizenhat éven keresztül a gázszámlát a háromszáz négyzetméteres ingatlanban? Továbbá választ vártak volna arra a kérdésre is, hogy az üdülőben működő, tisztán az állam tulajdonában lévő Humán-Jövő Nonprofit Közhasznú Kht. miért jegyez fióktelepként balatonőszödi, Hársfa u. 12. alatti címet? Merthogy ez a cím, amely feltehetően az őszödi Gyurcsány-üdülőt takarja, fiktív, ilyen utca sem Őszödön, sem Szemesen nem létezik. A tízéves futamidejű lízingszerződés egy bizonyos részében a Humán-Jövő bérelte vissza az Altustól Gyurcsány üdülőjét.

Magyar Hírlap
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
 • Emberkereskedők irányítják a migrációt
  Franciaország és Németország „saját határain vizsgálja meg, ki jogosult és ki nem a belépésre, ki képvisel hasznos munkaerőt a vállalatok számára és ki nem”. Olaszországban viszont – hangoztatta Meloni – a szelektálás a tengeri útvonalon történik, és a migránshajókat mozgató embercsempészek döntenek.
MTI Hírfelhasználó