Köszöntöm hallgatóinkat az első Swim&Hit Európa-bajnokságról Szczecinből
Elképesztő, milyen ügyesen dulakodik egymással a két magyar, öröm nézni.
2011. december 16. 11:45

Itt késő délután van, és már csak néhány perc választ el bennünket a starttól, és mondhatom, nagy várakozás előzi meg az új látványsportág, a swim and hit debütálását Európában.

A magyar versenyzők remek kondícióban vannak, a hírek szerint V. Dávid lehet a legütőképesebb versenyzőnk. A sportolók már a rajtkockán állnak, és most egy kitűnő starttal mindkét magyar úszó megindult. Gy. Gergely a középső pályán hajrázik, de szorosan a nyomában ott van Dávid is. Elsőként Gergely ugrik ki a medencéből, és már futnak is a bárpult felé. Nagyszerűen vedelnek a magyar versenyzők. Dávid egy Margaréta koktéllal nyit, míg Gergely az egyszerű unicommal próbálkozik, de látszik rajtuk, hogy van bennük tartalék.

Hamarosan elérkezünk a verseny újabb szakaszához, igen, a sportolók már megkezdték a kötözködést egymással. Ezt a szakma amolyan előjátéknak tekinti, amikor a résztvevők felmérik egymás erejét… És most már a lökdösődésnél tartanak! Elképesztő, milyen ügyesen dulakodik egymással a két magyar, öröm nézni. Még egy kis taszigálás, aztán Dávid határozottan és magabiztosan beviszi a balegyenest. Csodálatos! Még arra is volt ereje, hogy oldalra vágjon.

Mindkét magyar kirobbanó formában van, de Dávid mintha egy kicsivel jobban ütne. Igen, most egy gyors orrba vágással a nézőket is bevonja, és meg is kapja a plusz pontot az egyedi elemért. Dávid egyébként egyre jobban belemelegedik, most látom, hogy már a biztonsági őröket veri. Kérem, ez egészen különleges megoldás, amit minden bizonnyal a zsűri is díjazni fog. És vége! Kiütéssel győzött V. Dávid!

Kedves hallgatóim, remek küzdelem volt, sok meglepetéssel. A mostani akciót egyébként óriási várakozás előzte meg, sok szakember úgy gondolja, hogy ha sikeres lesz a az új látványsport bemutatkozása, további sportágak kapcsolódhatnak be: a focimeccsek nézőtéri tömegverekedései mellett bevezethetik a pályaboxot, és nagyon esélyesek a vízilabdázók is. A remények szerint, ha a nemzetközi szövetség elfogadja, akkor jövőre már nyilvános hereletépés teheti látványosabbá a pólósok meccseit.

Porpanek José Armando
MTI Hírfelhasználó