Újabb plágiumvád Schmitt Pál ellen
Egy német sportszociológus, Klaus Heinemann egyik tanulmányából is oldalakat fordított le és emelt át 1992-es kisdoktori disszertációjába Schmitt Pál köztársasági elnök - írja az Index és a Hvg.hu
2012. január 19. 21:28

Mindkét hírportál szerint a gazdaságról szóló fejezet egyes bekezdései szó szerint megegyeznek a német tudós korábban publikált tanulmányának részleteivel. Klaus Heinemann neve, csakúgy mint a bolgár Nikolaj Georgievé, szerepel Schmitt Pál irodalomjegyzékében, a szövegben azonban nem jelzi sehol, hogy hosszú, az egyszerű adatismertetésen tartalmilag messze túlmutató részleteket tőle idéz.

Az államfő országjárásának újabb állomásán, Egerben csütörtökön azt mondta, a plágiumvádak miatt készen áll a vizsgálatra. Hozzátette: politikusként és államfőként meg kell szoknia, hogy tettei átláthatóak, elszámoltathatóak legyenek. Schmitt Pál megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint legjobb tudása szerint készítette kisdoktori disszertációját.

InfoRádió
  • Csütörtökön kezdődik a fiatalok oltása
    Hétfőtől szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak, az oltásuk csütörtökön kezdődik - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.
  • Varga Mihály: Ösztönző fiskális hozzáállásra van szükség
    Segítő, ösztönző, támogató fiskális hozzáállásra van szükség 2023-ig; a kormány egyensúlyra törekszik, de 2022 még a mérsékelt hiánycsökkentés éve lesz - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Portfoliónak adott, hétfőn közölt interjújában, ahol azt is elmondta, nem lát túlfűtöttségi kockázatot a gazdaságban.
  • Nagy pofont adott a WHO a magyar baloldalnak
    Más uniós tagállamok is sorra kezdik el rendelni a keleti oltóanyagokat, sőt ma már egyes hazai baloldali politikusok is a magyar kormány sikeres járványkezeléséről beszélnek – jelentette ki lapunknak Deák Dániel politikai elemző.
MTI Hírfelhasználó