Nagyi, a fasiszta
Mama ugyanis bejelentette, hogy elmegy a Békemenet Magyarországért csendes sétára szombaton.
2012. január 21. 09:16

Mamából előbújt a mozgalmár, amivel így, 85. éve tájékán is tudott meglepetés okozni a családnak. Mama ugyanis bejelentette, hogy elmegy a Békemenet Magyarországért csendes sétára szombaton.

Hát most kell megtudnunk, hogy a Mama egy antidemokrata? Most derül ki, hogy egy despotaimádó diktátorfan, egy szűklátókörű nacionalista, aki hozzájárul a demokrácia leépítéshez, támogatja a jogtiprást és – mondjuk nyíltan – Európa lerombolására készül?

Ha ez így megy tovább, a végén még leveleket fog irkálni Barrosónak meg Redingnek, még az is lehet, hogy bejelentkezik Strasbourgba és Brüsszelbe, délutánonként pedig teasüteménnyel várja a nappaliban a Le Monde publicistáját vagy az Economist, az Independent, a New York Times vagy a Wall Street Journal újságíróját, mert meg van győződve arról, hogy Konrád György, Heller Ágnes és Dalos György véleménye mellett az ő gondolataira is kíváncsiak. A Mama ugyanis ilyen korlátoltan értelmezi a demokratikus sajtó működését, a véleménynyilvánítás sokszínűségét és a korrekt tájékoztatást.

Hát mire van úgy oda? Arra a kis kitelepítésre? A kuláklistára? A föld- és házvesztésre? A család szétszakítására? Az értelmetlenül végiggürcölt 85 évre? (A Szlovákiában nyugvó ősök sírjáról szerencsére már nem kell gondoskodnia, mert azt jó időben eldózerolták.)

Én mondom, a Mamából idős korára egy vén fasiszta lett.

Porpanek José Armando
MTI Hírfelhasználó