Az európai baloldal megtervezte Magyarország elszigetelését?
A szlovén szociáldemokrata kormányfő már több mint fél évvel ezelőtt arról beszélt, hogy összehangolt nemzetközi támadást kell indítani hazánk ellen.
2012. január 24. 12:38
Kapcsolódó anyagok
> A teljes cikk

Emlékezetes, Borut Pahor 2011. május 28-án a kormányhoz hű szlovén sajtó munkatársaival folytatott informális beszélgetésen éles kritikával illette a magyar alaptörvényt, valamint több más, a Fidesz–KDNP által alkotott jogszabályt. „Rögtön azután, hogy véget ér Magyarország európai uniós soros elnöksége, politikailag elszigeteljük. Teljes mértékben. Mostanában látták bárhol is Orbánt az elnöklő állam főnökeként az EU nevében nyilatkozni? Sehol. Amint véget ér az elnökség, Magyarország elszigetelődik” – fogalmazott a később kiszivárgott felvétel szerint.

Pahor – aki a rendszerváltás előtt kommunista párttag volt – a beszélgetésen azzal is eldicsekedett, hogy nagyon jó viszonyban van Angela Merkel német kancellárral. A felvétel kiszivárgása után Prőhle Gergely helyettes államtitkár hivatalában közölte Szlovénia budapesti nagykövetével, hogy magyar részről visszautasítják a szlovén kormányfő által elmondottakat, egyúttal kijelentette: elvárják, hogy a szlovén fél nyilatkozatban reagáljon a történtekre. A diplomáciában szokatlan kijelentésekért Pahor végül Brüsszelben kért elnézést Orbán Viktortól.

mno.hu
  • Kajángula fejedelem és a BLM
    Közép-Európában a társadalom még nem jutott el a balliberális agymosásnak arra a szintjére, amely már Niedermüller Péternek is megfelelne.
  • Sokszínűbb kenyérkínálat – már megvan a vásárlóerő
    A magyar emberek szerencsére egyre inkább a minőség alapján választanak pékterméket, és egyre kevésbé az ár a meghatározó a döntésükben. Tudatosabban vásárolnak, odafigyelnek, milyen összetevőkből készül például a kenyér.
  • Majdnem 100
    Jó, jó, kiszemeltjük az angolt bensőleg „hiperpassziválja”. Továbbá, istenem, valahol (trehány diák volt?) elkallódtak némely fontos kvalifikációs papírjai. Mással is megeshet ilyesmi.
MTI Hírfelhasználó