Az európai baloldal megtervezte Magyarország elszigetelését?
A szlovén szociáldemokrata kormányfő már több mint fél évvel ezelőtt arról beszélt, hogy összehangolt nemzetközi támadást kell indítani hazánk ellen.
2012. január 24. 12:38
Kapcsolódó anyagok
> A teljes cikk

Emlékezetes, Borut Pahor 2011. május 28-án a kormányhoz hű szlovén sajtó munkatársaival folytatott informális beszélgetésen éles kritikával illette a magyar alaptörvényt, valamint több más, a Fidesz–KDNP által alkotott jogszabályt. „Rögtön azután, hogy véget ér Magyarország európai uniós soros elnöksége, politikailag elszigeteljük. Teljes mértékben. Mostanában látták bárhol is Orbánt az elnöklő állam főnökeként az EU nevében nyilatkozni? Sehol. Amint véget ér az elnökség, Magyarország elszigetelődik” – fogalmazott a később kiszivárgott felvétel szerint.

Pahor – aki a rendszerváltás előtt kommunista párttag volt – a beszélgetésen azzal is eldicsekedett, hogy nagyon jó viszonyban van Angela Merkel német kancellárral. A felvétel kiszivárgása után Prőhle Gergely helyettes államtitkár hivatalában közölte Szlovénia budapesti nagykövetével, hogy magyar részről visszautasítják a szlovén kormányfő által elmondottakat, egyúttal kijelentette: elvárják, hogy a szlovén fél nyilatkozatban reagáljon a történtekre. A diplomáciában szokatlan kijelentésekért Pahor végül Brüsszelben kért elnézést Orbán Viktortól.

mno.hu
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Vidnyánszky, a „román”
  A DK-szimpatizánsok keménymagja egyenesen Romániába zavarnák „vissza” a Beregszászról származó művészt.
 • Trianon 100 kompozíció a debreceni virágkarneválon
  Bár a járványhelyzet miatt elmarad a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása augusztus 20-án Debrecenben, az 51. virágkarnevált megtartják: tíz színpompás virágkompozíciót tekinthetnek meg majd az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a készülő virágkocsikat is.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó