Az európai baloldal megtervezte Magyarország elszigetelését?
A szlovén szociáldemokrata kormányfő már több mint fél évvel ezelőtt arról beszélt, hogy összehangolt nemzetközi támadást kell indítani hazánk ellen.
2012. január 24. 12:38
Kapcsolódó anyagok
> A teljes cikk

Emlékezetes, Borut Pahor 2011. május 28-án a kormányhoz hű szlovén sajtó munkatársaival folytatott informális beszélgetésen éles kritikával illette a magyar alaptörvényt, valamint több más, a Fidesz–KDNP által alkotott jogszabályt. „Rögtön azután, hogy véget ér Magyarország európai uniós soros elnöksége, politikailag elszigeteljük. Teljes mértékben. Mostanában látták bárhol is Orbánt az elnöklő állam főnökeként az EU nevében nyilatkozni? Sehol. Amint véget ér az elnökség, Magyarország elszigetelődik” – fogalmazott a később kiszivárgott felvétel szerint.

Pahor – aki a rendszerváltás előtt kommunista párttag volt – a beszélgetésen azzal is eldicsekedett, hogy nagyon jó viszonyban van Angela Merkel német kancellárral. A felvétel kiszivárgása után Prőhle Gergely helyettes államtitkár hivatalában közölte Szlovénia budapesti nagykövetével, hogy magyar részről visszautasítják a szlovén kormányfő által elmondottakat, egyúttal kijelentette: elvárják, hogy a szlovén fél nyilatkozatban reagáljon a történtekre. A diplomáciában szokatlan kijelentésekért Pahor végül Brüsszelben kért elnézést Orbán Viktortól.

mno.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó