Brutális adatok: 700 fagysérült, 43 megfagyás!
A nagy hidegben eddig 43-an fagytak meg, és több mint 700 embert kezelnek fagysérülésekkel.
2012. február 1. 14:09

A tárca közleménye szerint 28-an az utcán, heten az otthonukban fagytak meg, nyolcan pedig kórházi kezelés közben haltak meg. Az utóbbi öt nap során Ukrajna-szerte 854-en fordultak fagysérülések vagy kihűlés miatt orvoshoz, közülük 723-an szorultak kórházi ellátásra.

Kárpátalján eddig egy halálos áldozatot követelt a nagy hideg. Kedden a perecsenyi járási Turja Bisztra község határában egy férfi rőzsegyűjtés közben fagyott meg az erdőben. A rendkívüli időjárás miatt több mint háromezer ukrajnai iskolában szünetel az oktatás, közel 450 ezer tanuló otthon vészeli át a leghidegebb napokat.

A hidegre való tekintettel országszerte 1735 segélynyújtó helyet létesítettek, és további 120 melegedő helyiséget alakítanak ki - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A meleg ételt és teát, valamint orvosi elsősegélyt biztosító helyeket 2012. január 27-e óta több mint 31 ezren, csak az utóbbi huszonnégy órában hét és félezren keresték fel.

MTI
  • Tarlós 50%-on áll
    Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét, így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából.
  • A Kárpátok védi a keresztény Európát
    Nemcsak lehetőség, felelősséggel is jár a kelet-közép-európai térségben zajló integráció – véli Maciej Szyma­nowski lengyel hungarológus. A régiós együttműködés kutatója szerint adott a kulturális háttér az integrációra, ezért azonban a gyakorlatban is tenni kell. Nagy probléma például, hogy a térségünket összekötő úthálózat még mindig a szocia­lista múlt örökségét tükrözi.
  • Kezdődik az egyhetes ellenőrzés az utakon
    Egyhetes összehangolt rendőrségi közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn Magyarországon.
MTI Hírfelhasználó