Brutális adatok: 700 fagysérült, 43 megfagyás!
A nagy hidegben eddig 43-an fagytak meg, és több mint 700 embert kezelnek fagysérülésekkel.
2012. február 1. 14:09

A tárca közleménye szerint 28-an az utcán, heten az otthonukban fagytak meg, nyolcan pedig kórházi kezelés közben haltak meg. Az utóbbi öt nap során Ukrajna-szerte 854-en fordultak fagysérülések vagy kihűlés miatt orvoshoz, közülük 723-an szorultak kórházi ellátásra.

Kárpátalján eddig egy halálos áldozatot követelt a nagy hideg. Kedden a perecsenyi járási Turja Bisztra község határában egy férfi rőzsegyűjtés közben fagyott meg az erdőben. A rendkívüli időjárás miatt több mint háromezer ukrajnai iskolában szünetel az oktatás, közel 450 ezer tanuló otthon vészeli át a leghidegebb napokat.

A hidegre való tekintettel országszerte 1735 segélynyújtó helyet létesítettek, és további 120 melegedő helyiséget alakítanak ki - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A meleg ételt és teát, valamint orvosi elsősegélyt biztosító helyeket 2012. január 27-e óta több mint 31 ezren, csak az utóbbi huszonnégy órában hét és félezren keresték fel.

MTI
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak
  1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.
 • A teheráni konferencia idejéig vezethetők vissza az 1956-os forradalom előzményei
  Hatvanhárom évvel ezelőtt ezen a napon, Budapesten a műegyetemisták felvonulásával kezdődött az 1956-os forradalom. Közvetlen előzménye az egy nappal korábban tartott nagygyűlésük volt. De valójában az embereknek az ÁVH korlátlan hatalmából, a diktatórikus kormányzásból, a koncepciós perekből és a kommunista vezetésből lett elegük.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
MTI Hírfelhasználó