Brutális adatok: 700 fagysérült, 43 megfagyás!
A nagy hidegben eddig 43-an fagytak meg, és több mint 700 embert kezelnek fagysérülésekkel.
2012. február 1. 14:09

A tárca közleménye szerint 28-an az utcán, heten az otthonukban fagytak meg, nyolcan pedig kórházi kezelés közben haltak meg. Az utóbbi öt nap során Ukrajna-szerte 854-en fordultak fagysérülések vagy kihűlés miatt orvoshoz, közülük 723-an szorultak kórházi ellátásra.

Kárpátalján eddig egy halálos áldozatot követelt a nagy hideg. Kedden a perecsenyi járási Turja Bisztra község határában egy férfi rőzsegyűjtés közben fagyott meg az erdőben. A rendkívüli időjárás miatt több mint háromezer ukrajnai iskolában szünetel az oktatás, közel 450 ezer tanuló otthon vészeli át a leghidegebb napokat.

A hidegre való tekintettel országszerte 1735 segélynyújtó helyet létesítettek, és további 120 melegedő helyiséget alakítanak ki - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A meleg ételt és teát, valamint orvosi elsősegélyt biztosító helyeket 2012. január 27-e óta több mint 31 ezren, csak az utóbbi huszonnégy órában hét és félezren keresték fel.

MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Pünkösd - Egység a sokféleségben
  A mai néppártban már elfelejtett régi kereszténydemokrata jelszó szerint az európai közösség: egység a sokféleségben.
 • Donald Tusknak még nincs elege Magyarország bírálásából
  Ezúttal nem vont párhuzamot Magyarország és a náci Németország között, de Donald Tusk immár sokadik alkalommal tett negatív megjegyzéseket Orbán Viktor miniszterelnökről a Respekt című cseh hetilapnak nyilatkozva. Az Európai Néppárt elnöke szerint kizárólag politikai értelemben van mondanivalója a magyar kormányfőnek, baráti módon már aligha. Tusk beszélt arról is: a Fidesz néppárti felfüggesztése, a párt „karanténja” akár hosszasan is elnyúlhat.
 • Ha lejönnek a havasokból
  Bizalmi kérdés, szavahihetőnek tartjuk-e a történészt, amikor azt állítja: igyekszik sokoldalúan bemutatni a különféle élethelyzeteket. Ablonczy Balázst különösen foglalkoztatja, mi mindent fed el Trianon. Traumákról, tévhitekről, illúziókról is olvashatunk a napokban megjelent Ismeretlen Trianon című könyvében.
MTI Hírfelhasználó