Drága Nellikém!
Két nap óta reggeltől estig a Klábrédiót hallgatom. Különösen tetszik, hogy csak független szakértőket szólaltatnak meg.
2012. február 3. 10:04

Megérkeztem Budapestre, és két nap óta reggeltől estig a Klábrédiót hallgatom. Azt kell mondjam, minden szó szerint úgy van, ahogy neked az Arató úrék mondták: kiegyensúlyozott, objektív és korrekt tájékoztatást végeznek a legteljesebb mértékben. Különösen tetszik, hogy csak független szakértőket szólaltatnak meg, akik legfeljebb miniszterek, államtitkárok, igazgatók és felügyelőbizottsági tagok voltak az előző kormányokban.

Tegnap Bolgár Úrnál voltam vacsorán, Ms Bolgár egy haladó baloldali menüt kínált a kedves férje tiszteletére: rakott vágy volt pornóba göngyölve. Mit mondjak, nagyon extrém volt.

Gyuri sok mindent elmagyarázott nekem. Nellikém, te tudtad, a Klub kereskedelmi rádió? Engem ez a tény egy kicsit megzavart, de aztán Mr Bolgár elmagyarázta, hogy ez nem úgy kereskedelmi, hogy piaci szempontokat kell figyelembe venni, hanem ez egy speciálisan kereskedelmi, aminek az alapja az úgynevezett örökbérlet. Ez azt jelenti, hogy nekik ez jár, különben megnézheti magát a magyar kormány.

Nellikém, van egy kis problémám. Egy perzsa figura napok óta azzal bombáz, hogy ők is ellenzék, ezért igényt tartatnának egy rádióra hasonló feltételekkel, mint az Arató úrék. Azt mondja, hogy küldetésük nekik is van, sőt jelentős táborral rendelkeznek, ezért nekik is joguk van mind arra, amire a Klubnak. Ez a perzsa arra hivatkozik, hogy a sajtó szabadsága alapvető érték és érdek, és mint második kritikus hangnak a magyar rádiózásban szüksége van az országnak egy újabb agorára, vitafelületre. Úgy tudom, hogy Gábor von Jobbik tervei szerint Antidemokraták néven indulna az új média. A Demokratikus Koalíció és az MSZP egyébként még nem jelentkezett be frekvenciáért, de várható.

Drága Nellikém, még valamiről röviden. Van itt egy nő, bizonyos Karola, aki folyton erőszakoskodik, hogy beszélni szeretne veled. Fogalmam sincs, hogy milyen jogon gondolná, hogy csak úgy vitába bocsátkozzon veled. Tudsz valamit erről az agresszív némberről?

Most rohanok, mert hamarosan kezdődik a Megbeszéljük, és ez az egyetlen műsor, ahonnan az igazat és csak is az igazat megtudhatom.

Ölel barátod, Thorbjorn Jagland

Porpanek José Armando
MTI Hírfelhasználó